* NaslovnaVestiZdravlje

Britanski par ponovo oborio svetski rekord najduže pređene distance na ,,tri noge“

Nema komentara

Još jedna vest iz serije neverovali ili da… Dvojica muškaraca iz Velike Britanije su najverovatnije oborili svoj rekord za najdužu pređenu distancu na ,,tri noge“ za 12 sati, prenosi BBC. Naime njihove noge su bile vezane jedna za drugu.

Pročitajte i: Čuvajte stopala, vaši nožni nokti će vam biti zahvalni

Gary Shaughnessy, iz Hempšira, koji boluje od Parkinsonove bolesti, i njegov prijatelj Andy Tucker iz Berkšira, prešli su nešto više od 77 km za 12 sati.

Njihov prethodni rekord iz 2021. godine oborila su dvojica Australijanaca prošlog meseca. Kako nisu hteli da se na tome završi, dva Britanca su opet pokušala da obrore rekord, i navodno su to i uspeli. BIlo kako bilo, rekord još uvek nije ratifikovan.

Shaughnessy je rekao da želi da pokaže da ga njegovo stanje „ne sputava“.

Trčanjem na ,,tri noge“ protiv Parkinsonove bolesti

Ovaj 56-godišnjak je prikupio više od 100.000 funti za Parkinsonovu UK kroz različite izazove prikupljanja sredstava. Uključujući vožnju biciklom od Liverpula do poljsko-ukrajinske granice u maju i vožnju biciklom od Londona do Barselone u julu.

„Parkinson čini da se osećate kao da ste izgubili kontrolu“, objasnio je Shaughnessy, dodajući: „Ali vežbanje mi pomaže da ublažim simptome. Pomaže mi da guram prst u oko bolesti.“

„Oni koji me poznaju znaće da nikada nisam dozvolio da me Parkinsonova bolest sputava. U stvari, to što je naš Ginisov rekord oboren samo me je podstaklo da se potrudim više i pa sam postavio sebi još veći izazov.“

Shaughnessy i Tucker su prvi postavili ovakav rekord još 2021. godine. Tada su prešli 71,4 km na Silčester Plejing Fields u Berkširu – istoj lokaciji.

Dva Australijanca koja su prošlog meseca uspela da obore rekord iz 2021. prešla su 72,2km. Međutim britanski dvojac više ne planira da pokušava da obara ovaj rekord.

,,Veoma smo umorni, ali smo uspeli da oborimo rekord za još 5 km, čime smo oduševljeni. Mislim da je to to, ako neko dođe i pobedi to zaslužuje“, rekao je Shaughnessy.

Jedi kao najbolji skajraner na svetu – recept za picu Kilijana Journeta
Trka Nike i adidas superpatika: Da li nas očekuje probijanje maratonske barijere od 2h?
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed