* NaslovnaPatike za trčanjePromo

Test Salomon Predict 2 neutralne patike za trčanje po putu.

Nema komentara


Salomon je brend koji je najpoznatiji po trail obući ali u poslednje vreme sve više pažnje privlači i na asfaltu. Ovoga puta testirali smo Salomon predict 2, patiku za road trčanje. 

Salomon Predict 2 pripada kategoriji neutralnih patika, po težini pripada četvrtoj kategoriji (na skali 1-5 po RunRepeatu gde je 1 najlakša kategorija od 150 grama,a najteža iznad 300g) i sa svojih 275g  i padom peta prsti od 8mm predstavlja patiku za svakodnevno trčanje dugih treninga i treninga oporavka. 

Patike su testirane na kilometraži od 60km, u tri različita treninga: LSD, Tempo i intervalni trening. 

Ocene su date na skali od 0-100

Udobnost – 95

Kako deluju spolja, takve su i unutra. Patika u kojoj ćete se sigurno osećati prijatno. Prednji deo patike je nešto uži i predstavlja idealnu patiku za ljude koji imaju nešto uže stopalo. Osećaj težine patike od 275g subjektivno deluje dosta manje. Anatomske platforme na koje su posebno ponosni u odnosu na Predict 1 (nezavisni anatomski delovi u patici), daju osećaj prenošenja težine tela ravnomerno tako da je osećaj kontrole trčanja jako dobar. To znači da je osećaj prilikom trčanja pun, da nema tzv rupa i osećaja dominantnog prenosa težine ka jednoj strani. 

Ventilacija – 94

Gornji deo patike urađen je u najvećoj meri u celosti od meš platna. Tokom trčanja nema zadžavanja tečnosti, prozračna patika u kojoj se trče dugi treninzi.sa prednje strane patikaja ojačana, što za nijansu smanjuje ventilaciju. 

Amortizacija – 92

Za nijansu tvrđa amortizacija od onoga što sam navikao, na prvi pogled. Zapravo je potrebno vreme da se malo stopalo navikne i da patika postigne radnu kilometražu.Kontragrip onemogućava proklizavanje po kišnom vremenu. Vremenom kada se stopalo navikne na stepen amorticzacije i povratnog delovanja, patika postaje udobno sredstvo. 

Lični utisak o Salomon Predict 2

S obzirom da je patika testirana na road i offroad varijanti (Košutnjak) po suvom vremenu, ova patika je idealna za road i laki trejl (Košutnjak, Avala). Tako da za sve one koji bi hteli da imaju univerzalnu patiku za trčanje, ovo je rešenje u tom smislu.

Patike su najidealnije za LSD treninge i tempo trčanja, s obzirom na kategoriju težine patike.
Originalne se mogu naći u dve boje (bela i plava).
Odnos cene i kvaliteta je odličan ukoliko vam je potrebno univerzalno rešenje, nećete se pokajati.

Upala potkolenice je najčešća povreda novih trkača
Saveti za skidanje kilograma – za trkače i za one koji još ne znaju da su trkači
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed