* NaslovnaVesti

Prvo Svetsko prvenstvo u polumaratonu za pripadnike vojske

Nema komentara

Prvi put će Međunarodna federacija vojnih sportova (CISM) održati svetsko prvenstvo u polumaratonu.

Međunarodna federacija vojnog sporta osnovana je 1948. godine i danas ima 140 država članica. Pod motom „Prijateljstvo kroz sport“ održavaju se takmičenja u 26 različitih sportova. Od pristupanja 1968. godine, Švajcarska je jedna od najaktivnijih zemalja članica. Švajcarski sportisti, koji su deo vrhunskog programa promocije sporta u vojsci, redovno učestvuju na vojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Pročitajte i: Đuro Borbelj osvojio četvrtu titulu seniorskog prvaka Srbije u 2023. godini

CISM Svetsko prvenstvo u maratonu se obično održava svake godine i ima dugu tradiciju. Domaćinom prvog svetskog prvenstva u polumaratonu u okviru SwissCityMarathon Lucerne 2023, švajcarska CISM delegacija postavlja inovativan i snažan signal. Takmičenje na polumaratonskoj distanci obećava da će od samog početka biti brza i uzbudljiva trka. Očekuje se oko 300-400 učesnika iz preko 40 zemalja, uključujući brojne vrhunske sportiste. Teren za Svetsko prvenstvo biće poslat na stazu za trčanje neposredno pre zvaničnog početka SvissCitiMarathona.

Grad Lucern će nastaviti da bude važno mesto za CISM događaje u budućnosti. 2025. godine u Švajcarskoj će se održati pete zimske vojne svetske igre CISM, najveći vojni sportski događaj do sada. Više od 1.500 sportista iz celog sveta takmičiće se u deset različitih zimskih sportskih disciplina od 23. do 30. marta 2025. Lucern će biti centar Zimskih svetskih vojnih igara, a takođe i mesto takmičenja. Alpske discipline će se održavati u Engelberg-Titlisu, a nordijski sportovi u regionu Andermat/Realp/Goms.

Izvor: Swisscitymarathon

Sedmi maraton mejdžor? Sidnej, Kejptaun ili Čengdu?
Nike odao počast jednom od največih maratonaca na svetu: Statua i staza u čast Eliuda Kipchogea
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed