* NaslovnaOna trčiRezultati trkaVesti

Šuma od 1000 stabala bora trajni legat dm Ženske trke 2021

Nema komentara

Ako ste mislili da je jedini ekološki potez dm Ženske trke to što se trčalo u recikliranim majicama, grešite. Rodio se novi život! Ali stvarno!

Ovogodišnja dm Ženska trka održana je u subotu 02.10.2021. godine na Adi Ciganliji.

Kako je ove godine akcenat bio na promociji značaja fizičke aktivnosti u ženskoj populaciji svih uzrasta, promocija se nije tu i završila. Skrenula se pažnja i na podršku i pomoć koju je potrebno usmeriti ka osobama sa invaliditetom. S tim u vezi, i na njihovo uključivanje u redovne i sportske aktivnosti.

Eko trka

Osim gore pomenutog, poesbno je istaknut značaj zaštite životne sredine. Ovakvi događaji, koji su koncipirani na direktnom kontaktu sa učesnicama, skreću pažnju na odgovornost i zajedničko delovanje velikog broja partnera i šta iz njega proističe. Ovog puta jedna mini šuma!

Svaka učesnica ovogodišnje trke dobila je i sadnicu bora, kao i uputstvo kako, na koji način i gde može da posadi ovu plemenitu biljku.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskoh maratona

„Zahvalni smo svima koji su podržali realizaciju ovogodišnje dm Ženske trke. Kada je u pitanju Eko frendli koncept, posebnu zahvalnost dugujemo Sekretarijatu za zaštitu ivotne sredine grada Beograda, JP Srbijašume, i Operaterima sistema za upravljanje ambalažnim otpadom. Zahvaljujući njima smo proizveli majice za sve učesnice od 100% recikliranog poliestera. Kao i drugim partnerima koji su pomogli da ovogodišnja dm Ženska trka bude jedinstven podugvat sa velikim brojem primera dobre prakse i društvenoj zajednici ostavi trajni legat. Svaka učesnica ovogodišnje trke dobila je i sadnicu bora, kao i uputstvo kako, i gde može da posadi ovu plemenitu biljku. Trajni legat posle ovogodišnje dm Ženske trke biće šuma od 1000 stabala bora, što čini oko pola hektara šume. Za bolju i zdraviju budućnost Srbije“ – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, posle održane dm Ženske trke.

Pobednice

Pobednica ovogodišnje dm Ženske trke, na stazi dugoj 7,7km, oko jezera na Adi Ciganliji, bila je Olivera
Jevtić ispred Nevene Jovanović i trećeplasirane Lenke Nikolić.

Najgori saveti za trkače kojih ne treba da se pridržavate
Londonski maraton 2021: Joyciline Jepkosgei i Sisay Lemma završili sa sjajnim vremenima!
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed