Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Ovo je sport o kom se trenutno najviše priča u Beogradu. Probaj i ti nordijsko hodanje!

nordijsko hodanje

Pre svega, zašto je nordijsko hodanje trkačka tema? Zato što su mnogi od nas krenuli u svoje prve trkačke korake upravo preko hodačkih treninga, brzog hodanja i slično, pre nego što smo se usudili da potrčimo!

Sada je nekome iz naše okoline idealna prilika da pođe lakšim putem, i zauvek ostane aktivan, bilo kao nordijski hodač ili trkač ili nešto treće! A ovo je idealna aktivnost i za sve one koji se oporavljaju od povreda, koji dugo nisu trenirali ili se nikada nisu bavili sportom – pozovite svoje ukućane da probaju!

U Beogradu je sada više mogućnosti nego ikada za grupno treniranje nordijskog hodanja!

Nordijsko hodanje je kontinuirani trenažni program namenjen svim osobama koje vole aktivnost u prirodi i šetnju kroz grad i po šumama Beograda.

Nordijsko hodanje je nastalo u Finskoj početkom 60-ih kao dopuna treninga u letnjem periodu za sportiste koji se bave nordijskim skijanjem. Krajem 90-ih dobilo je formu rekreativne aktivnosti koja se veoma brzo širi.

Od 2019. Beogradski trkački klub sprovodi program BRC Nordic Walking, a sada možete da se prijavite za prolećnu sezonu koja traje 16 nedelja, počev od kraja marta!

Ovo je poziv za sve čiji posao zahteva višečasovno sedenje za kompjuterom

Koja je razlika između hodanja i nordijskog hodanja i kako utiče na organizam?

Tokom nordijskog hodanja koristimo štapove koji angažuju dodatno trup, rameni pojas i ruke. U početku, dok se ne savlada tehnika kretanja štapovima, nordijsko hodanje je vrlo laka aktivnost koja vas skoro bez ikakvog  rizika od povreda rekreira, koristeći gotovo sve mišićne grupe u aerobnom režimu rada.

Kada se ovlada tehnikom, stepen intenziteta vežbač dozira samostalno tako da naizgled lagana aktivnost može zadovoljiti sve potrebe za kretanjem celog tela jako kvalitetno.

Nordijsko hodanje je dominantna aktivnost koja prilikom kretanja angažuje pre svega naš fiziološki sistem. Podiže se nivo pulsa, pluća se otvaraju, a broj pređenih kilometara nam zadovoljava potrebu za kretanjem.

Pored fizioloških mehanizama, nordijsko hodanje utiče i na pravilno držanje tela, aktivirajući sve mišićne grupe koje su nam tokom sedentarnog načina života malo zapostavljeni.

Kome je namenjeno Nordijsko hodanje?

Ne postoji granica u godinama koja predstavlja prepreku za treniranje nordijskog hodanja. Ovaj program je namenjen svim ljudima bez obzira na prethodnu fizičku aktivnost. Naročito je ovaj program dobar za sve ljude koji nemaju kontinuiranu fizičku aktivnost.

Treniramo na tri lokacije u Beogradu

Termini i lokacije treninga:

Pri prijavi na sajtu https://nordijskohodanje.com/prijavi-se/ birate jednu od sledećih lokacija:

DONJI KALEMEGDAN:

  • Ponedeljak 19:30, Donji Kalemegdan
  • Sreda 19:30, Donji Kalemegdan
  • Subota 08:30, Ada Ciganlija, klub Šuma

NOVI BEOGRAD (BRANKOV MOST): 

  • Utorak 19:00, Novi Beograd, Brankov most
  • Četvrtak 19:00, Novi Beograd, Brankov most
  • Nedelja 08:30, Ada Ciganlija, klub Šuma

DORĆOL (DUNAVSKI KEJ):

  • Utorak 10:00, Dorćol, BRC Runners Hub
  • Četvrtak 10:00, Dorćol, BRC Runners Hub
  • Nedelja 08:30, Ada Ciganlija, klub Šuma

Izleti su važan deo zajedničkih treninga!

U programu BRC Nordic Walking, krećemo se obalama reka tokom radnih dana, vikendom smo na Adi. Povremeno idemo na izlete gde da “upijamo” beogradske šume, ali posećujemo i sjajne lokacije širom Srbije, tamo reniramo i družimo se nakon treninga!

Neke od lokacija koje smo do sada uvrstili u program su Deliblatska peščara, Avala, Kosmaj, Zabran, Divčibare…

nordijsko hodanje na divčibarima
Izlet na Maljenu (Divčibare)

Prijavite se odmah, krećemo poslednjeg vikenda marta!

Upis i info sesija za sve nove članove odigraće se 27. i 28. marta u BRC Runners Hub-u (Tadeuša Košćuška 78 na keju).

Sezonska članarina: 11.999 RSD (važi za rane prijave do 01. marta). Početni kurs traje 16 nedelja, a cena uključuje obavezni lekarski pregled, klupsku majicu i popuste kod partnera.

Klikom na dugme ispod pristupite sajtu posvećenom nordijskom hodanju, saznajte više o programu i prijavite se!

Za sva pitanja na koja niste našli odgovor, pišite na kontakt@belgraderunningclub.com ili pozovite 063 812 65 73.

Postanite deo zajednice nordijskih hodača u Srbiji!

Pridružite se na viberu (prvi link ispod) ili zapratite društvene mreže! Na sajtu www.nordijskohodanje.com posetite Magazin sa najnovijim člancima o nordijskom hodanju i svemu vezanom za ovaj sport!

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

*** Preporuka

Redovno bavljenje nordijskim hodanjem omogućava da mršavite postepeno i dugotrajno. Fotke: Nordijac

* Naslovna

Program BRC Škole trčanja u Beogradu počinje za nešto više od mesec dana! U prolećnoj sezoni ima puno novina, a sada je vreme da...

* Naslovna

Ako spadaš u onu grupu ljudi koja sada traži motivaciju da se pokrene – najlakši način je Nordijsko hodanje! Ovo je sjajna aktivnost i...

Ona trči

Marija Tešić Fidelak je majka dvoje dece, preduzetnica, trkačica i žena koja se izborila sa karcinomom grlića materice! Porazgovarali smo sa Marijom o tome...