* NaslovnaVesti

Niz pomeranja svetskih takmičenja zbog aktuelne pandemije proteže se do 2022. godine, za sada

Nema komentara

Protekle nedelje organizacioni odbor Olimpijskih igara u Tokiju najavio je pomeranje takmičenja iz 2020. godine na nove datume: 23. jul – 8. avgust 2021.

Posledično, i druga velika atletska takmičenja moraju da revidiraju svoje događaje, odnosno uzmu u obzir nove termine, a kako će se sve ovo odraziti dugoročno na svetsku atletiku, pokazaće vreme.

S ovim u vezi, Svetsko atletsko prvenstvo koje je planirano za avgust 2021. godinu sada je pomereno za leto 2022-e! Prvenstvo se održava u Oregonu u SAD i do ove odluke je došlo zbog preklapanja termina sa OI, i zbog davanja mogućnosti sportistima da se pripreme za oba takmičenja. Tačni datumi još uvek nisu objavljeni.

Prema izjavi Svetske atletske federacije, Evropsko prvenstvo može biti sledeće da najavi odlaganje. Ono je trebalo da se održi u avgustu u Parizu.

Isti slučaj je i sa 5. Evropskim univerzitetskim igrama Beograd 2020, koje je trebalo da se održe ovog leta. Datumi održavanja Igara odrediće se kasnije, nakon konsultacija organizatora i EUSA sa svim partnerima. Pogledajte zvaničnu objavu ovde.

Live vebinar sa prof. dr Vladimirom Ilićem: „Trčanje u doba korone“
Trke, grassroots sport i sportska takmičenja posle Korone? Tri moguća scenarija i šta to znači za sport u Srbiji? [DO#079]
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed