* NaslovnaVesti

Mo Farah najavio da se povlači nakon Great North Run trke. Da li će ovo zaista biti njegova poslednja trka?

Nema komentara

Mo Farah je istrčao svoju poslednju trku u njegovom rodnom Londonu. Trku The Big Half završio je četvrti sa vremenom od 1:02:3. 40-godišnjak je bio u vodećoj grupi u prvoj polovini trke, ali je pao posle oko 30 minuta, preneo je BBC.

Pročitajte i: Ser Mo Farah kao dete bio žrtva trgovine ljudima

Prethodno je Sir Farah završio osmi na Velikoj trci u Mančesteru na 10 km u maju i deveti na Londonskom maratonu prethodnog meseca. The Big Half će biti njegova poslednja trka u Londonu. A najavio je da će karijeru završiti na Great North Run trci sledećeg vikenda.

S obzirom na to da je Farah u više navrata najavljivao kraj karijere, ostaje da vidimo da li će se to zaista i desiti sledećeg vikenda. Kao i kakvu će završnicu napraviti ovog puta.

Jack Rowe pobedio na The Big Half

Prvi je bio Jack Rowe sa ličnim rekordom i vremenom od 1:01:08. Mahamed Mahamed je vodio veći deo muške trke, ali je završio osam sekundi posle Rowe-a, A Andrew Butchart je završio treći (1:02:15).

Farah, koji ima šest svetskih titula uz četiri olimpijska zlata, završio je četvrti. Potvrdio je da će se povući nakon takmičenja na Great North Run-u 10. septembra.

„Bilo je prilično emotivno jer se ove nedelje nisam osećao dobro jer sam malo prehlađen“, rekao je Farah. „Nisam bio siguran da li mogu da učestvujem na trci, ali sam mislio na sve ljude koji su došli ovde i da neću dobiti drugu šansu. Izašao sam danas i dao sve od sebe, ali Jacku ne možete ništa oduzeti. On je naporno trenirao poslednje tri godine i zaslužio je ovu pobedu.”

Calli Thackery pobedila u ženskoj kategoriji

U ženskom delu trke pobednica je Calli Thackery sa 1:09:15.

Rose Harvey (1:10:02) je bila 47 sekundi sporija i završila druga. Dok je Abbie Donnelly bila treća sa vremenom od 1:10:31.

 

Da li unosite previše vlakana?
Godine su samo broj: 98-godišnjakinja završila 5k za manje od sat vremena!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed