* NaslovnaRecepti

Mafini od bundeve i feta sira – idealan prilog uz jesenju salatu ili čorbu

2 komentara

Bundeva mi je, pored cvekle, jedno od  najboljih otkrića. Veći deo života sam provela misleći da se bundeva jede samo u slatkoj varijanti. Ne sećam se kako sam došla do slanih recepata ali od kada jesam, moja ishrana je tokom  jeseni i zime često ukrašena ovom narandžastom kraljicom. Jedan od omiljenih recepata su ovi mafini od bundeve i feta sira.

mafini od bundeve i feta sira

Mafini su izuzetno sočni i aromatični. Predlažem Vam da ih poslužite uz neku finu i hrskavu salatu jer nisu hlebasti i kompanjoni za čaj, već baš idealni kao prilog uz neku čorbicu ili salatu.

Mafini od bundeve i feta sira

  • 350 g hokaido bundeve

(Bundeve s razlikuju po količini vode koju sadrže. Neke su suvlje, poput hokaido dok muskatne bundeve imaju više vode. Ako koristite bundevu koja ima više vode, morate malo povećati količinu brašna)

  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica mešavine provansalskog bilja (bosiljak, majoran, majčina dušica, nana)
  • 100 g feta sira
  • 50 g gauda sira (sečenog na kockice)
  • 2 jaja
  • 180 ml mleka
  • 200 g brašna (300g ako bundeva ima više vode)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • So, biber, ovsene pahuljice, susam
_MG_8040-1

Rernu zagrejte na 200C. Bundevu oljuštite i iseckajte na kockice. Prelijte uljem, začinite provansalskom mešavinom, belim lukom u prahu i solju. Pecite 20 minuta tj.dok ne omekša.

U blender stavite ispečenu bundevu i izmiksajte. U drugoj posudi izlupajte jaja i dodajte im mleko i kockice gaude. Nakon toga dodajte pire od bundeve i fete i korigujte slanoću i pobiberite.

Polako dodajte brašno i prašak za pecivo i nemojte previše mešati. Smeša koju treba da dobijete je vlažna i baš gusta. Ako je tečna, dodajte po malo brašna dok ne dobijete željenu konzistenciju. Ako je jako gusta, dodajte malo mleka.

Nauljite kalup za mafine (u korpicama za mafine će se zalepiti) i kašikom za sladoled u svaki sipajte po jednu kašiku. Pospite susamom i ovsenim pahuljicama i pecite u zagrejanoj rerni (200C) oko 15-20 minuta.

Prijatno!

Pogledajte još recepata za trkače

Phantasm 24 Running Challenge: Koliko Kilian Jornet može da istrči za 24 sata na ravnoj podlozi?
Šta je trkačka kadenca i kako da prilagodite broj koraka u minuti da bi ste bili efikasniji trkač
Tags: , ,

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed