* BEOGRADSKI MARATON ** NaslovnaTrčali smo saTrkači reporteri

Lični Beogradski maraton. Kako su beogradski trkači obeležili svoj praznik

Nema komentara

Kada bi nekim slučajem crkva bila zabranjena i praznovanje ukinuto, vera bi i dalje opstala, jel tako? Isti je slučaj i sa trčanjem. Nije religija, ali za mnoge ima slično mesto u životu. A koje su glavne „svetkovine“ za trkače? Naravno trke. Beogradski maraton je odložen, ali se 26. april 2020. ipak slavio!

Koliko je voljen Beogradski maraton, i koliko se ljudi revnosno spremalo za njega, govori u prilog i činjenica da su mnogi istrčali svoj maraton, polumaraton ili Trku zadovoljstva u svojim gradovima širom Srbije, ali i regiona! Sigurno znate bar nekog ko je pre „policijskog časa“ negde istrčao i posvetio svoje trčanje BG maratonu.

Evo kako su Beograđani obeležili ovaj dan, pre ili posle 26. aprila, kada je bilo dozvoljeno kretati se ulicama

Nemanja Katanić i njegovi prijatelji startovali su kod parka Tašmajdan, odnosno Crkve Sv. Marka (tamo gde bi i inače bila startna kapija) u 5:30. Ko može da ustane ovako rano – sigurno da dve sreće grabi! Cilj polumaratona je, zna se, na Terazijama!

Ova ekipa se potrudila da ovekoveči svoj lični Beogradski ovim kratkim videom. A slavlje je za Nemanju utom bilo veće jer je ovo trebalo da bude njegov 100. zvanični polumaraton u životu! Nemanja kaže da je stao na 96-om, jer su i drugi polumaratoni otkazani, koji su prethodili beogradskom. Ali, nastaviće se!

https://www.facebook.com/katana.rs/videos/2891707550882404/

Na drugom kraju grada…

Danijela Jurošević i Dušan Marinković sve ovo vreme su vredno trenirali, jer treba biti spreman na sve što dolazi posle korone, tako da su pred vikend kada je planiran Beogradski maraton, istrčali jedan omaž, i to u punoj dužini od 42km! Njihova ruta nije pratila zvaničnu trasu, jer startuju iz svog kraja, ali je bila prilično zanimljiva:

Pošto i neki ljubimci vole da trče, a oni su imali tu sreću da mogu slobodno da se kreću makar na kratko, te nedelje, 26. aprila, Danijela i Čeda su istrčali i Trku zadovoljstva!

Pokažite nam kako ste vi proslavili ovaj trkački praznik, dok ga ne budemo slavili u novom terminu u oktobru!

Više od 8000 trkača u Kini obeležilo Beogradski maraton!
LEPE VESTI: Grupni treninzi na otvorenom biće dozvoljeni od ponedeljka 4. maja!
Tags: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed