* NaslovnaAtletika

Ko su najbolji atletičari Balkana?

Nema komentara

Svečana ceremonija balkanske aletike, pod nazivom “Balkan Gala”, ove godine je održana u Istanbulu. A na gali su proglašeni najbolji atletičari i zvezde u usponu.

Bez ikakvih iznenađenja, za najbolje atletičare Balkana proglašeni su Tentoglou Miltiadis iz Grčke i Tugba Danismaz iz Turske.

Tentoglou Miltiadis iz Grčke, oduševio je ceo svet kada je postao Olimpijski šampion 2021. godine u Tokiju, nakon što je skočio udalj 8,41 m. Ove godine postao je i Svetski šampion u Budimpešti skokom od 8.52 m. Njegov lični rekord doseže čak do 8,60 m.

Tugba Danismaz iz Turske, ove godine postala je dvoranska evropska šampionka u troskoku. Na Evropskom prvenstvu u Istanbulu skočila 14.31 m.

Zvezde u usponu

Priznanje za mladu zvezdu u usponu pripalo je našoj, Adriani Vilagoš koja je ove godine odbranila titulu Evropske šampionke za takmičarke do 20. godine u Jerusalimu, nakon što je koplje bacila 58.38 m. Kao i titulu šampionke Balkana.

U muškoj konkurenciji priznanje je dobio bugarski atletičar Bozhidar Saraboyukov , koji je ove godine postao vicešampion Evrope za juniore u skoku udalj i troskoku.

Preuzeto sa: Srpski atletski savez

Kako odabrati najbolje patike za trčanje zimi
Taylor Swift se priprema za turneju tako što trči na traci i peva!

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed