* NaslovnaVesti

Eliud Kipchoge prodao svetski rekord za kriptovalute i dobio 40 hiljada dolara u ETH nakon aukcije NFT-a

Nema komentara

Kenijski atletičar i svetski rekorder u maratonu, Eliud Kipchoge nedavno je na aukciji prodao svoj prvi set NFT-a za ukupno 17.9837 ethereum tokena. Aukcija koja je sprovedena na NFT pijaci Opensea uključuje neke od ključnih trenutaka u Kipchogeovoj karijeri.

svetski rekord za kriptovalute

Svetski rekord za kriptovalute

Prema izveštaju, jedan od ovih trenutaka, Kipchogeova rekordna trka u Beču na kojoj je postao prvi čovek koji je istrčao maraton za manje od 2 sata 2019. izlicitiran je za 14,8837 ETH, dok je zvanični svetski maratonski rekord postavljen na berlinskom maraton zaradio 3,1 ETH ili više od 6.500 USD po trenutnim cenama.

U međuvremenu, u izveštaju se navodi da je „Momentible.io kreirao NFT umetničko delo u saradnji sa Kipchogeom“. Dodaje da je „video poruka službeno odobrenje i pečat za potvrdu identiteta da je zaista od samog Kipchoge-a“.

Aukcija NFT obuhvatila je dva ključna momenta u istoriji karijere Kipchogea:

Momenti sa INEOS Berlin događaja na kom je maraton istrčao ispod 2 sata
Prodat za – 14,8837 ETH
Trenuci sa trke za Svetski rekord u maratonu u Berlinu 2018. – prodati za 3.1 ETH

Pobednik na aukciji dobio je umetničko delo u visokoj rezoluciji i ličnu video poruku od Eliuda čestitajući novom vlasniku koji koristi korisničko ime NoDaoIsLimited.

Šta je NFT?

A non-fungible token ili Nezamenljivi token (NFT) je posebna vrsta kripto valute u kojoj je svaki pojedini token jedinstven i individualan, što čini ove tokene idealnim za kolekcionarske kartice ili digitalnu umetnost.

Za razliku od redovnih kripto valuta, NFT se ne mogu direktno razmenjivati jedni s drugima, a nisu ni deljivi. To je zato što ne postoje dva identična NFT-a – čak ni ona koja postoje na istoj platformi, igri ili u istoj kolekciji.

Da bi smo ih bolje razumeli možemo da ih uporedimo sa kartama za festivale ili utakmice svetskog prvenstva. Svaka ulaznica sadrži određene informacije, uključujući ime kupca, datum događaja i mesto održavanja. Ovi podaci onemogućavaju međusobnu trgovinu ulaznicama.

HIGHLANDER u junu stiže u Srbiju. Avantura tvog života je na Staroj planini i počinje sad
Da li je ono što vaga pokazuje tačno i da li da joj verujete?
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed