Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Kako izgleda jedan grupni trening nordijskog hodanja? (VIDEO)

BRC Nordic Walking

Grupni trening nordijskog hodanja je kontinuirani trenažni program namenjen svim uzrasnim kategorijama, onima koji su dugo neaktivni, ljudima koji ne vole da trče a žele fizičku aktivnost, osobama sa viškom kilograma, dijabetičarima, srčanim bolesnicima (lista ide još dalje). Zajedničko im je da vole aktivnost u prirodi i šetnju kroz grad i po šumama Beograda.

Program nordijskog hodanja “BRC Nordic Walking” u Beogradskom trkačkom klubu sprovode školovani instruktori, profesori fizičkog vaspitanja sa DIF-a (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Košutnjaku) koji su obučeni za rad i treninge u oblasti nordijskog hodanja i rekreacije svih starosnih grupa. 

Početni nivo programa u trajanju od 16 nedelja podrazumeva grupne treninge na otvorenom, prateću edukaciju i povremene izlete u prirodu.

Kako izgleda grupni trening nordijskog hodanja?

Program se sprovodi u formi od po tri treninga nedeljno u trajanju između 60 i 90 minuta. Svaki trening je podeljen u tri dela:

  • Zagrevanje – vežbe razgibavanja, stabilnosti i mobilnosti zglobova (10-15 minuta)
  • Hodanje – hodanje sa štapovima umerenim tempom (30 – 75 minuta)
  • Istezanje – trening uvek završavamo istezanjem mišića (5-15 minuta)

Pored treninga predviđene su i nedeljne edukacije i radionice, koje imaju za cilj kvalitetniji pristup treniranju. Tu ćete naučiti sve o neophodnoj opremi, pravilnoj tehnici disanja, zdravstvenom aspektu, mršavljenju, hodačkom saobraćaju, nastupima na trkama i još mnogo toga.

Novinarka Jelena Maksimović i ekipa BBC News na srpskom posetili su jedan trening nordijskog hodanja na Adi Ciganliji u Beogradu. Razgovarali su sa trenerom i koordinatorom programa u Beogradskom trkačkom klubu, Markom Mihailovićem. Čuli smo i šta polaznici kažu o ovom programu.

Gde se održavaju grupni treninzi nordijskog hodanja?

Treninzi se održavaju na nekoliko lokacija: Donji Kalemegdan, Novi Beograd (Brankov most), Dorćol (Dunavski kej) i Ada Ciganlija.

Prilikom prijave za program, koju možete izvršiti OVDE, sami birate koja lokacija vam najviše odgovara i u kom terminu.

BRC Nordic Walking

Izleti su važan deo grupnih treninga

Jednom ili dva puta u toku meseca, grupa pravi izlete na neke od najlepših beogradskih lokacija: Košutnjak, Avala, Bojčinska šuma, Kosmaj, ali vodimo vas i dalje, na hodačke izlete na mesta kao što su Deliblatska peščara, Fruška gora, Divčibare i druge planine Srbije.

U toku su rane prijave za BRC Nordic Walking

Upis i info sesija za sve nove članove odigraće se 27. i 28. marta u BRC Runners Hub-u (Tadeuša Košćuška 78 na keju).

Sezonska članarina: 11.999 RSD (važi za rane prijave do 01. marta). Početni kurs traje 16 nedelja, a cena uključuje obavezni lekarski pregled, klupsku majicu i popuste kod partnera.

Klikom na dugme ispod pristupite sajtu posvećenom nordijskom hodanju, saznajte više o programu i prijavite se!

Za sva pitanja na koja niste našli odgovor, pišite na kontakt@belgraderunningclub.com ili pozovite 063 812 65 73.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Nordijsko hodanje

Ne možete da se odlučite da li ste za brzo hodanje ili nordijsko hodanje? Ako tražite sport koji ne iziskuje veliki napor, oba su...

Nordijsko hodanje

Šta je to kardio, zašto je toliko bitan i kako nordijsko hodanje utiče na njegovo poboljšanje? U današnjem govoru često se provlači reč „kardio“...

Nordijsko hodanje

Aktivnost kao što je nordijsko hodanje predstavlja dobru pripremu za vraćanje u fizičku formu uz dodatno angažovanje gornjeg dela tela i uključenost čak 90%...

Nordijsko hodanje

Doktori i zdravstveni radnici slažu se da je hodanje kao prirodan oblik kretanja odličan način za smanjenje telesne težine. Dok hodate, angažovanjem velikih mišićnih...