Grupni trening nordijskog hodanja je kontinuirani trenažni program namenjen svim uzrasnim kategorijama, onima koji su dugo neaktivni, ljudima koji ne vole da trče a žele fizičku aktivnost, osobama sa viškom kilograma, dijabetičarima, srčanim bolesnicima (lista ide još dalje). Zajedničko im je da vole aktivnost u prirodi i šetnju kroz grad i po šumama Beograda.

Program nordijskog hodanja “BRC Nordic Walking” u Beogradskom trkačkom klubu sprovode školovani instruktori, profesori fizičkog vaspitanja sa DIF-a (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Košutnjaku) koji su obučeni za rad i treninge u oblasti nordijskog hodanja i rekreacije svih starosnih grupa. 

Početni nivo programa u trajanju od 16 nedelja podrazumeva grupne treninge na otvorenom, prateću edukaciju i povremene izlete u prirodu.

Kako izgleda grupni trening nordijskog hodanja?

Program se sprovodi u formi od po tri treninga nedeljno u trajanju između 60 i 90 minuta. Svaki trening je podeljen u tri dela:

  • Zagrevanje – vežbe razgibavanja, stabilnosti i mobilnosti zglobova (10-15 minuta)
  • Hodanje – hodanje sa štapovima umerenim tempom (30 – 75 minuta)
  • Istezanje – trening uvek završavamo istezanjem mišića (5-15 minuta)

Pored treninga predviđene su i nedeljne edukacije i radionice, koje imaju za cilj kvalitetniji pristup treniranju. Tu ćete naučiti sve o neophodnoj opremi, pravilnoj tehnici disanja, zdravstvenom aspektu, mršavljenju, hodačkom saobraćaju, nastupima na trkama i još mnogo toga.

Novinarka Jelena Maksimović i ekipa BBC News na srpskom posetili su jedan trening nordijskog hodanja na Adi Ciganliji u Beogradu. Razgovarali su sa trenerom i koordinatorom programa u Beogradskom trkačkom klubu, Markom Mihailovićem. Čuli smo i šta polaznici kažu o ovom programu.

Gde se održavaju grupni treninzi nordijskog hodanja?

Treninzi se održavaju na nekoliko lokacija: Donji Kalemegdan, Novi Beograd (Brankov most), Dorćol (Dunavski kej) i Ada Ciganlija.

Prilikom prijave za program, koju možete izvršiti OVDE, sami birate koja lokacija vam najviše odgovara i u kom terminu.

BRC Nordic Walking

Izleti su važan deo grupnih treninga

Jednom ili dva puta u toku meseca, grupa pravi izlete na neke od najlepših beogradskih lokacija: Košutnjak, Avala, Bojčinska šuma, Kosmaj, ali vodimo vas i dalje, na hodačke izlete na mesta kao što su Deliblatska peščara, Fruška gora, Divčibare i druge planine Srbije.

U toku su rane prijave za BRC Nordic Walking

Upis i info sesija za sve nove članove odigraće se 27. i 28. marta u BRC Runners Hub-u (Tadeuša Košćuška 78 na keju).

Sezonska članarina: 11.999 RSD (važi za rane prijave do 01. marta). Početni kurs traje 16 nedelja, a cena uključuje obavezni lekarski pregled, klupsku majicu i popuste kod partnera.

Klikom na dugme ispod pristupite sajtu posvećenom nordijskom hodanju, saznajte više o programu i prijavite se!

Za sva pitanja na koja niste našli odgovor, pišite na kontakt@belgraderunningclub.com ili pozovite 063 812 65 73.