* NaslovnaTrail & TrekingTrčali smo saTVVesti

Jovica Spajić: Nisam ja pokorio Aljasku, ja sam je uz puno poštovanja prigrlio (VIDEO)

Nema komentara

Jovica Spajić, je prešao 566,9 km (352,3 milje) na Aljasci sa najboljim vremenom: 7 dana 5 sati 1 minut na trci Iditarod Trail Invitational 

https://www.instagram.com/p/CMJSTpGlcWy/

Pravi test ljudske izdržljivosti, prilagodljivosti i mentalne snage, takmičari prelaze 350 milja istorijskom stazom Iditarod sopstvenom snagom, vukući sa sobom svu svoju opremu za preživljavanje. Pre dolaska na cilj u McGrathu na Aljasci nudi se samo šest kontrolnih punktova sa hranom i minimalnim prostorijama za spavanje.

Posle ovog poduhvata Jovica Spajić eksluzivno za Trčanje.rs je govorio o celom putu.

O Iditarod Trail Invitational

Iditarod Trail Invitational je zimski ultramaraton sa najdužim trčanjem na svetu.

Jedno od najizazovnijih iskustava na planeti, učesnici se susreću sa ekstremnim fizičkim, ekološkim i mentalnim izazovima dok putuju istorijskom stazom Iditarod na biciklu, nogama ili skijama. Trka zahteva samodostalnost i značajnu elastičnost da bi se prebrodilo i do 30 smrznutih dana i noći, Iditarod Trail Invitational je svoju reputaciju izgradio na zloglasnim negostoljubivim uslovima i minimalnoj spoljnoj podršci.

Pravi test ljudske izdržljivosti, prilagodljivosti i mentalne snage, takmičari prelaze 350 kilometara istorijskom stazom Iditarod sopstvenom snagom, vukući sa sobom svu svoju opremu za preživljavanje. Pre dolaska na cilj u McGrathu na Aljasci nudi se samo šest kontrolnih punktova sa hranom i minimalnim prostorima za spavanje.

Jovica Spajić

Jovica Spajić je rođen 1987 godine u malenom mestu pokraj Priboja grada opasanog gorostasnim planinama u čijem podnožju teče reka Lim. Ranu mladost i detinjstvo proveo je odrastajući u jednom od najlepših delova Srbije, gde se i do dan danas očuvala stara srpska tradicionalna porodica i moralne vrednosti pitomih ljudi neokaljanih civilizacijskim tekovinama.

Pročitaj više o Jovici Spajiću

Bez lažnih nadanja: mojih 5 ključnih pravila mršavljenja [DETALJAN I DUG TEKST]
Kako da se ubrzate: anaerobni trening i laktatni prag
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed