* NaslovnaOprema za trčanje

Još nemaš poklone za svoje najdraže trkače? Iskoristi ove ideje za originalni, last minute novogodišnji poklon!

Nema komentara

Sezona praznika je krenula, zaboravi na maratonski obilazak tržnih centara, jer to može biti frustrirajuće a možda i ne nađeš ništa originalno. Ako želiš da daruješ trkača ili trkačicu, stvari mogu biti jednostavne – zato smo pripremili ovaj mali spisak ideja, da ne lutaš!

Da krenemo od najpraktičnijeg poklona ikada:

1. Pošalji nju/njega na trku u 2020-oj!

Bez obzira da li je tvoja draga osoba početnik u trčanju, ili samo jurca sa trke na trku – izbora je mnogo i 99% će biti iznenađenje! Možda će to nekome biti prva trka?

Kako nekome da kupiš startninu? Jednostavno, prijavi tu osobu na neku zanimljivu trku u 2020-oj (pretraži kalendar trka). Ne zaboravi da proveriš na spisku prijavljenih da li se ta osoba već prijavila i uplatila. Ako nije, prijavu odradi sa svojim mejlom (ako želiš lično da uručiš iznenađenje) jer će tako notifikacija o prijavi ili uplati stići tebi. Odmah zatim uplati startninu, a one se kod nas kreću od 500 do 2500 RSD (gradske trke) ili više za neke skyrunning distance npr.

I šta onda? Onda zavisi od tebe koliko ti je bitna estetika, prosto odštampaj potvrdu prijave ili screenshot prijavljenih takmičara gde se vidi potvrđeno učešće i startni broj. Lepa koverta, i poklon je spreman! Mada ima sto lepih načina da se ovaj poklon „preda“ nekome.

I još nešto – ako nisi siguran/a koje distance trči, prijavi ga/je za neku manju ili srednju distancu koju znaš da je istrčao/la u poslednjih tri meseca. Nećemo da postavljamo teške zadatke, kratke trke su slatke!

2. Članarina

Trkački klub, fitnes centar, bazen – svako ko trenira bi se obradovao mesečnom članarinom i odličan je podsticaj da se ne staje sa aktivnostima u toku zime, ili da se počne sa nečim novim. Međutim, ovo je poklon samo za one koje dobro poznaješ i znaš da žele takvu aktivnost, u suprotnom može da propadne. Faktor iznenađenja je svakako 100%.

3. Knjige za trkače

Od beletristike i Murakamija koji piše o svom trkačkom životu, preko inspirišuće priče o plemenu Tarahumara, do stručnih knjiga o anatomiji i trčanju, sve su to divne knjige, od kojih svaki trkač treba da ima bar jednu. Osim onih knjiga koje se bave isključivo trčanjem i trkačkim telom, tu su i knjige koje se odnose na sve sfere života, a trkači će ih kroz proces pripreme za trku najbolje svariti i primeniti – a to su knjige o upravljanju vremenom, o postavljanju ciljeva i određivanju prioriteta. Odite do omiljene knjižare, prodavci bi trebalo da umeju da pomognu oko izbora.

4. Obnovi mu/joj aksesoare za trčanje

Rukavice za trčanje – nisu isto što i rukavice za bicikliste, i nisu isto što i debele rukavice za sneg. I ove pomenute mogu da posluže, ali namenske rukavice za trčanje su veoma praktične, i nije zgoreg imati i više komada, a sada više nego ikad imamo izbora za kupovinu – Decathlon, Intersport, Beosport, Tref… U Decathlonu ih nalaziš sigurno, a kod ostalih možeš da izguglaš ponudu i cenu! U svakom slučaju od 500 do 1500 RSD bi trebalo naći dobre rukavice, koje obično imaju i „touch screen“ vrhove prstiju.

Buff, Bandana, Marama – kako god ga zoveš – izaberi tanju bandanu, bez onih vunastih delova kao što kupuju skijaši npr. jer za vreme trčanja to može biti pretoplo, a tanke bandane mogu da se koriste u svim godišnjim dobima. Ovo takođe može da se kupi u svim sportskim radnjama, u Outletima je obično veliki izbor, i košta od 800 do 3800 RSD (zavisno od brenda).

Držač za mobilni – onaj koji se zateže oko ruke, i ima providnu prednju stranu, praktičan je za trkače koji uvek mere svoje kilometre i brzinu, ili samo slušaju muziku dok treniraju! Eto i dodatnog predloga – nove slušalice u nekoj zanimljivoj boji, ili Bluetooth slušalice! Sve ovo ima da se kupi tamo gde se prodaju mobilni telefoni.

5. Čarape, šuškavci i ostali odevni predmeti

Ako znaš veličinu i ukus, go for it! Ako nisi siguran, bolje izaberi neki drugi poklon… trkači vole da se modiraju i uklapaju opremu, iako to ponekad ne izgleda tako.

6. Držač za medalje

Ovo se obično naručuje i izrađuje sa imenom, a možeš uzeti i neki univerzalni, samo izguglaj, jer vreme leti. A za nekog ko voli da ide na trke, moguće je da za svaku godinu treba novi.

7. Vaučer

Gotovo u svakoj radnji danas možeš da kupiš poklon karticu koju će on/ona moći da nameni za ono što mu/joj treba, pa ako to bude u sportskoj radnji, nema greške!

8. Spa day

Svakom trkaču je potrebna relaksacija, a i većina su hedonisti, pa u zavisnosti od finansijskih mogućnosti, poklon može biti relaks ili sportska masaža, ili par sati u nekom spa kompleksu, a na sajtovima gde se prodaju vaučeri, ovo može biti jako pristupačno!

To su bile neke brze ideje, a ako si ti spremio/la neki originalan poklon za nekoga, ili si primio/la iznenađenje, podeli sa nama u komentaru!

Srećan Božić svima koji slave!

VELIKI NAGRADNI FOTO KONKURS – Tražimo najbolju trkačku fotografiju u Srbiji za 2019. godinu
Šifra: Božić Bata – čarapa – poklon – trka. Gde drugo nego u čarapaniji, 2 startnine gratis!
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed