Nakon treninga od izuzetnog je značaja da hidiramo telo i nahranimo ga hranljivim materijama kako bi smo mu obezbedili uslove za oporavak posle treninga. Jedno od pitanja je šta je najbolje piti posle treninga?
Uvek tačan odgovor je voda. Ipak, jesen i zima su je godišnja doba koja imaju svoje adute u šejkovima koji će vam pomoći da nadoknadite izgubljenu tečnost, ali korisni su i pri detoksikaciji. Naravno, uživanje u slatkim ukusima je poseban razlog da isprobate jedan od ova tri recepta već posle sledećeg treninga.
Ovi recepti koriste namirnice koje su jako efikasne za detoksikaciju organizma, kao i začine koji nas greju – cimet, đumbir, muskatni orah i karanfilić.
Pita od jabuka u čaši
Da dobro ste pročitali ovaj voćni napitak ima ukus vrlo sličan piti od jabuka. Međutim nije baš da se pravi tako što strpate pitu od jabuka u blender i smutite je. Ovaj napitak ima daleko manje kalorija i više vitamina od tradicionalnog jesenjeg dezerta.
Šta je potrebno za pitu od jabuka u čaši?
- 1 jabuka,
- 1 šolja pirinčanog, bademovog ili kokosovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice cimeta
- vrlo malo muskatnog oraščica
- 2 kašike samlevenog semena lana
- vrlo malo parče kore svežeg đumbira
Blender u koji ćete ovo ubaciti i sjediniti, čaša i receptori ukusa.
Pepeljuga u noći veštica
Koja je vaša prva asocijacija kada čujete bundeva? Noć veštica? Pepeljuga? Osvežavajući šejk za oporavak posle treninga?
Kako da začinim bundevu?
- 3/4 šolje pirea od bundeve
- 1 šolja pirinčanog, bademovog ili kokosovog mleka
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice muskatnog oraščica
- 2 kašike samlevenog semena lana
- ¼ kašičice rendanog svežeg đumbira
- ¼ kašičice ekstrakta vanile
Sjedinite sve sastojke u blenderu i uživajte !
CERN i vaš blender – kelj i pomorandža
Ako vam ova kombinacija zvuči kao da mešate materiju i antimateriju, nemojte da brinete, zapravo je efekat jako ukusan. Pritom i bogat vitaminima A i C
Sastojci:
- 1 šolja kelja
- 1 pomorandža (bez kore)
- ½ do 1 šolja pirinčanog, bademovog ili kokosovog mleka
- 2 kašike samlevenog semena lana
- ½ kašike ekstrakta vanile
Neka istraživanje počne!
Koji ukus jeseni se vama najviše dopada? Imate li neki svoj recept za naš blender?
4 komentara. Leave new
Pire od bundeve se pravi kako? Na internetu nadjoh da bi to trebalo da se pravi tako što se parčad budneve ispeku u pećnici i onda dok je još vruće kašikom skine „meso“ i to u blenderu još usitni? Da li je to to?
ja bundevu kuvam kao krompir za pire. isečem koru, isečem na kockice, prelijem vodom i kuvam dok ne omekša za pasiranje.
Probaću tako. Hvala 🙂
Može li neko objašnjenje (osim snobizma) za korišćenje pirinčanog, bademovog ili kokosovog mleka?