* NaslovnaVesti

Jakob Ingebrigtsen završio sezonu zbog povrede

Nema komentara

Po prvi put za sedam godina, Norvežanin Jakob Ingebrigtsen neće braniti svoju titulu u krosu na Evropskom prvenstvu XC u decembru.

Norveška TV 2 javlja da će Ingebrigtsen zbog povrede propustiti ovogodišnje Evropsko prvenstvo u krosu i ostatak sezone 2023. Prema navodima, Ingebrigtsen je zadobio povredu oko sakruma, ali težina povrede nije otkrivena.

Ingebrigtsen fokusiran na oporavak i sledeću sezonu

Ingebrigtsen dominira evropskim XC šampionatima od 2016. godine. Seniorske titule je osvojio u 2021. i 2022. godini. A evropske U20 kros titule u  2016., 2017., 2018. i 2019.

Bila je ovo godina bogata događajima za Ingebrigtsena. On je odbranio svetsku titulu na 5.000 metara na Svetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti. Zatim je završio kao drugoplasirani na 1.500 metara. Postavio je dva svetska rekorda, na dve milje i na 2.000 metara, zajedno sa drugim najbržim vremenom u istoriji na milji u finalu Dijamantske lige u Judžinu, Ore., koje je i osvojio.

Ingebrigtsen je imao zanimljivu ,,sezonu“ i van staze. Oženio je dugogodišnju partnerku Elisabeth Asserson, u njihovoj rodnoj Norveškoj. Ali je isto tako prošao i kroz tešku javnu bitku sa svojim ocem i trenerom Gjertom. U oktobru su braća objavila izjavu u kojoj su svog oca optužili za agresiju, kontrolu i fizičko nasilje i rekli da je on oduzeo radost sportu koji su nekada voleli.

Ingebrigtsen se nada da će se takmičiti za Norvešku na Svetskom prvenstvu u dvorani 2024. u martu, Evropskom prvenstvu u atletici u junu i na kraju na Olimpijskim igrama 2024. u avgustu.

Ingebrigtsenov stariji brat i trener, Henrik, imenovan je u norveški tim za prvenstvo 10. decembra u Briselu.

Trčanje zimi? Evo 10 saveta koji vam mogu pomoći
Sjajnom Bibiću pobeda i rekord Beogradskog polumaratona
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed