* NaslovnaTriatlonVesti

Godine su samo broj: Hiroshi Inada najstariji finišer svetskog prvenstva u Ironman triatlonu. Sertifikovan od strane Guinness World Record

Nema komentara

Japanac Hiroshi Inada, je proglašen za Guinness-ovog rekordera kao najstariji finišer svetskog prvenstva u Ironman Triatlonu koji se održava svake godine u Koni na Havajima. Dokaz da su godine samo broj, i da čovek može sve kada je odlučan ima plan i podršku.

Prenisimo vam saopštenje Japanske triatlonske unije

Hiroshi Inada najstariji finišer Ironman svetskog prvenstava u Koni

Hiroshi Inada najstariji finišer svetskog prvenstva u Ironman triatlonu
Hiroshi Inada sa sertifikatima Guinness World Record ™ – Photo: Japan Triathon Union

Četvrtakk 30. Jul 2020.

Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da je Hiroshi Inada (87 godina) sertifikovan kao Guinnessov svetski rekorder ™ u kategoriji Najstariji finišer Svetskog prvenstva u IronMan triatlonu.

Potvrda Guinnessovog svetskog rekorda za najstarijeg je finišera je dodeljena za uspehe na Svetskom prvenstvu u Iron Man-u, koje se održava na Havajima, 2016. kada je Hiroshi imao 83. godine i 2018. kada je trku završio sa 85. godina.

U petak, 24. jula, dobili smo službenu potvrdu u Inage International Triathlon Clubu, našoj bazi aktivnosti, i dobili radosne komentare kolega uključenih u ovaj poduhvat

Sada osećam radost što sam sertifikovan i čast što sam priznat širom sveta. Ne bih to mogao da postignem sam. Mislim da sam trku mogao završiti samo uz podršku iz celog sveta. Pošto ne razmišljam o ograničenju „do koliko godina“, verujem da sada mogu da negujem svoja čula i želim da to učinim ponovo. Želeo bih da nastavim i da ispunim očekivanja celog sveta.

Hiroshi Inada, najstariji finišer Svetskog prvenstva u Ironam Triatlonu

Šta je Ironman Triatlon?

Ironman Triatlon je najteža jednodnevna sportska disciplina na svetu. To znači da takmičari moraju da pređu zadate distance u limitiranom vremenskom periodu od maksimalno 17 sati.

  1. Plivanje – 3.86km
  2. Bicikl – 180km
  3. Trčanje – 42.2 km
Male stvari koje prave veliku razliku – aksesoari za trčanje leti
Nova teorija o efektima vežbanja protiv raka – Ne samo da vežbanje smanjuje šansu da dobijete rak, već produžava život i povećava šanse za pobedu
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed