* NaslovnaGedžeti za trčanje

Veliki update Garmin sata.. Ali samo u SAD, Hong Kongu i Vijetnamu

Nema komentara

 

Garmin je pre dva dana uveo veliko ažuriranje za odabrane GPS satove, preneo je adventure.com. Novo ažuriranje će dodati EKG praćenje u skup alata za praćenje zdravlja. EKG aplikacija je ranije bila dostupna samo za Garmin Venu 2 Plus, ali se sada pokreće na tri druga uređaja: Garmin Fenix 7 Pro, Epix Pro (Gen 2), i Venu 3.. Dostupna je za sve veličine satova, a kompletnu listu kompatibilnih uređaja možete videti na Garminovoj veb lokaciji.

Pročitajte i: ,,Ženski” Garmin: Forerunner 255S, najmanji GPS sat ikada

Kao što je Garmin objasnio na X (bivši Tviter), aplikacija će snimiti vaš puls u trajanju od 30 sekundi i tražiti znake nepravilnog otkucaja srca, takođe poznatog kao atrijalna fibrilacija. Važno je napomenuti da Garmin sat nije medicinski uređaj i ne može se koristiti za dijagnozu ili lečenje zdravstvenog stanja, ali svako uobičajeno očitavanje koje dobije može biti korisna polazna tačka za razgovor sa lekarom. Ne može da otkrije znake srčanog udara, krvne ugruške ili moždani udar.

 

Međutim, aplikacija je trenutno dostupna samo u SAD, Hong Kongu i Vijetnamu. Nadamo se da će se širiti kada dobije odobrenje na više teritorija.

Pratite Garmin smernice za korišćenje

Pre nego što prvi put upotrebite ovu novu funkciju, bacite pogled na smernice kompanije Garmin. Aplikacija nije dizajnirana da je koristi bilo ko mlađi od 22 godine i ne bi trebalo da je koristite dok vežbate ili je sat pod vodom. Takođe ne bi trebalo da se koristi u blizini jakih elektromagnetnih polja, ili izvan bezbednog opsega temperature i vlažnosti vašeg sata (što možete pronaći u njegovom priručniku na vebu).

Pročitajte i: Trkač ubica razotkriven! Garmin GPS Watch ga povezao sa zločinom

Da biste ga koristili, podesite sat tako da bude udoban, otvorite aplikaciju i pratite uputstva na ekranu. Postavite sat na sto, a zatim stavite palac i kažiprst druge ruke na okvir sata da biste započeli snimanje. Proces će trajati 30 sekundi, a kada se završi, rezultati će se pojaviti na ekranu sata.

Postoje tri moguća rezultata:

  • sinusni ritam (normalan srčani ritam),
  • broj otkucaja srca previsok ili prenizak (što znači da je vaš otkucaj srca izvan granica unutar kojih EKG aplikacija radi),
  • neuverljiv (što znači da ste se možda previše kretali tokom čitanje) i atrijalna fibrilacija (nepravilan ritam).
Kilian Jornet se popeo na 177 vrhova Pirineja za samo OSAM DANA
Gust finiš na polumaratonu u Valensiji! Kandie i Chelimo pobednici trke
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed