* NaslovnaPromoTrening snage i trčanje

Fitnes je izašao iz teretana i ušao u parkove. Outfit je program koji podstiče intenzivnije lučenje hormona sreće nego crossfit

1 komentar

Koliko je značajan boravak u prirodi najbolje smo mogli da vidimo u poslednjih godinu dana. Koliko je to važno i za sve one koji vežbaju, pitali smo Antonija Picajkića jednog od trenera OutFit fitnes programa koji se pojavio u Beogradu i zadovoljio dve glavne potrebe svojih korisnika u poslednjih godinu dana, da nastave sa treningom snage i pored zatvorenih teretana i da budu na otvorenom u društvu.

fitnes na otvorenom

Opiši nam Outfit – kako bi ga predstavio nekome ko prvi put razmišlja o počinjanju ?

Ako želiš da probaš nešto novo, nešto što da sada nisi probao, a potrebno ti je nešto da izađeš it svoje komfor zone, onda je to Outfit. To je trenažni program koji podstiče intenzivnije lučenje hormona sreće nego neki drugi program zatvorenog tipa. Boravak u prirodi plus trening, pa to treba probati!

Šta je tebe podstaklo da se priključiš Outfitu? 

Outfit kao program nudi mnogo, a dve stvari koje su meni posebno značajne bile bi boravak u prirodi I kretanje. Outfit je moja dnevna doza prirode, adrenalina I endorfina. 

Šta te vozi da svakog dana spakuješ opremu za trening i odeš u park?

Mislim da je to što za godinu dana nikad nismo imali isti trening, već je svaki bio priča za sebe. Kada trenirate napolju, vi pred svaki trening izlazite sebi na crtu. Loše vreme stvara loše raspoloženje a trening je tu da stvari vrati na svoje, a osećaj nakon takvog treninga-neopisiv. Nije uvek lako ali je uvek lepo.

Ne znam da li znate da svake subote treniramo na različitoj lokaciji, što mu dođe kao mini izlet svakog vikenda, trening za telo I odmor za dušu.

Kaži nam kako ste organizovani, koliko trenera je angažovano i koliko imate polaznika do sada? 

Do sada je sa nama treniralo preko 100 vežbača, a ovog leta cenim da će se taj broj udvostručiti. Ceo proces sprovode dva trenera, a imali smo trening lokacije u 7 gradskih parkova. A I taj broj će se sigurno udvostručiti. 

Koliko dugo se baviš sportom? 

Preko 20 godina, što nije loše obzirom da mi je dvadeset I neka, a oprobao sam se u preko 15 sportova, od rukometa, fudbala, preko kik boksa do ritmičke gimnastike. Međutim, Outfit je pokupio najbolje iz sveta sporta, napredak je evidentan a šansa za povredom minimalna.

Koliko je Outfit prihvaćen u Beogradu? Da li primećuješ porast broja vežbača?

Iznenađen sam koliko smo poruka dobili kako je Outfit prava stvar I kako je ovo svima trebalo. Svi jedva čekaju da dođu I probaju, a broj ljudi do kojih smo doprli je nekoliko hiljada, što je strava za prvih 10 meseci postojanja. Broj vežbača raste svakodnevno, naročito sada kada su vremenski uslovi idealni za treniranje.

Da li bi istakao neki park u kom ti najviše prija da treninraš? 

Beograd ima 42 registrovana parka I svaki krasi nešto sebi svojstveno. Nekome prija da trenira u urbanijem delu grada,nekome u malo privatnijem. Meni su lično blizina reke I mnoštvo zelenila dva najbitnija faktora što se tiče treninga, te bih istakao Savski kej I donji Kališ. Tu imate osećaj kao da niste u Beogradu, a zalazak sunca je bolji nego na moru.

Kakvi su planovi kada je u pitanju razvoj Outfita?

Slagao bih kada bih rekao da se zadovoljavamo malim stvarima. Naš cilj je da napravimo pravu fitnes revoluciju, gde ćemo ljude vratiti onde gde oni pripadaju I gde se osećaju opušteno I srećno, a to je u prirodi.

Tako da bih lično voleo da zauzmemo svaki od prethodno navedena 42 gradska parka. A nekad možda I napravimo svoj park jer često učestvujemo u akcijama sadnje drveća I čišćenju prirode, videćemo.

Sve detalje o lokacijama i terminima Outfit treninga pronađite OVDE  

Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani se održava u Beogradu 2022. Prijave za volontere su sada otovrene
Sa njim ste se sreli gotovo sigurno. Upoznajte medijalni tibijalni stres sindrom poznatiji kao sindrom trkačke potkolenice
Tags: , ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed