* NaslovnaPatike za trčanjeVesti

I Puma ima konja za trku: Nove super patike Fast-R 2 Nitro Elite izlaze u februaru 2024.

Nema komentara

Nemačka sportska kompanija Puma najavila je svoje najbrže karbonske cipele do sadaFast-R 2 Nitro Elite. Priča se da ove patike mogu da značajano poprave maratonsko vremene.

Pročitajte i:

Šta su superpatike za trčanje? Karbonska ploča je samo jedan deo njihove tajne

Superpatike: adidas lansirao novi model ADIZERO Adios Pro Evo 1 patike

Brend kaže da njegove nove trkačke patike mogu značajno da povećaju povrat energije od 22 odsto u poređenju sa originalnim Fast-R Nitro Elite patikama. Ovo znači lakše i efikasnije trčanje, sa uštedom vremena od najmanje 2 minuta i 28 sekundi za maratonce koji završavaju trku za 3:30 i minut i 23 sekunde za one koji trče 2:30.

Koje su specifikacije:

  • Težina: 240 g
  • Visina stog: 40 mm
  • Pad: 8 mm
  • Životni vek: 400 km
  • Cena: 256 USD (oko 27000 RSD)

Svaka trkačka patika se zasniva na uspehu svog prethodnika. Tako se Fast-R patike, mogu pohvaliti revolucionarnom Nitro Elite tehnologijom pene i koje isporučuju maksimalnu dozvoljenu visinu od 40 mm, pružajući sportisti brzinu i amortizaciju od 5K do maratona. Ključne karakteristike uključuju dvodelni srednji đon i izloženi potpis PWRPLATE, karbonsku ploču koja se proteže kroz penu i preko nožnog prsta. Što znači da ćete uživati u svemu što ova ploča nudi, bez obzira gde noga udara.

Pročitajte i: Trka Nike i adidas superpatika: Da li nas očekuje probijanje maratonske barijere od 2h?

Još jedna velika promena kod ovih patika je gornjište, koje je 20 odsto lakše od prethodne verzije. Fast-R 2 će imati psihodelični dizajn upotpunjen prilagođenom PWRPLATE oblogom. Potplat osigurava maksimalnu vuču na više površina, ulivajući samopouzdanje trkačima da osvoje brzinu na svim trkačkim površinama.

„Ovo je najinovativniji i najbrži par patika koji je Puma ikada napravila“, rekao je Romain Girard, šef inovacija u Pumi. „Već smo svedoci da ove patike obaraju rekorde, sa brojnim elitnim trkačima koji razbijaju svoje PB-ove, a tek će ih biti!“

Predviđen za puštanje u prodaju 22. februara 2024., Fast-R 2 Nitro Elite Psichedelic Rush će biti dostupan na Puma.com, vodećim prodavnicama i kod odabranih prodavaca.

Atinski maraton zvani ,,Autentiko“ – 40. izdanje
Michal Šulja oborio državni rekord Srbije na svetskom prvenstvu u ultramaratonu na 24h

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed