* NaslovnaCOVID-19Vesti

Evropske univerzitetske igre u Beogradu neće biti održane u julu 2021. saopštila Evropska Asocijacija za Univerzitetski sport

Nema komentara

Evropske univerzitetske igre u Beogradu neće biti održane u julu 2021. saopštila Evropska Asocijacija za Univerzitetski sport. EUSA je saopštenje o neodržavanju Univerzitetskih igara poslala svojim članicama putem emaila, sadržaj saopštenja vam prenisimo u celosti:

Evropske univerzitetske igre u Beogradu neće biti održane u julu 2021. saopštenje

Evropska univerzitetska sportska asocijacija želi da najavi da predstojeće izdanje 5. evropskih univerzitetskih igara neće biti održano u Beogradu ovog jula.

Uprkos napornom radu lokalnog Organizacionog odbora, EUSA i svih partnera, uzimajući u obzir trenutnu pandemijsku situaciju u vezi sa COVID-19, nakon mnogo analiza i razmatranja, doneta je odluka da se događaj u Srbiji ne može bezbedno održati u predviđeni period između 14. i 27. jula 2021.

Iako je odluka o odlaganju Igara za 2021. godinu doneta pre godinu dana, bili smo uvereni da će nam ukupna situacija sa pandemijom omogućiti da vodimo sigurne Igre. Danas se čini da ni vakcinacija ni zaključavanje i drugi napori vlada nisu doneli očekivane rezultate, ali ipak čvrsto verujemo da će se s vremenom situacija popraviti i da se Igre mogu organizovati na bezbedan i uspešan način.

Uz sigurnost i dobrobit učesnika i građana zemlje domaćina kao naš prioritet, priznajemo da je odluka da se Igre u Beogradu ne održavaju u julu ove godine u najboljem interesu svih zainteresovanih.

Prepoznajemo podršku koju smo dobili od premijerke Vlade Srbije Ane Brnabić i cele vlade i zahvaljujemo im na saradnji i angažovanju u godinama koje su se pripremale za događaj. Takođe cenimo sve napore organizacionog odbora, posvećenost vođa, zaposlenih i doprinos partnera, i iskreno se nadamo da ćemo naći rešenje za održavanje naše saradnje i pronaći način da se Igre mogu održati u Beogradu u kasnijem terminu.

EUSA će sada obaviti konsultacije sa našim članovima, organizatorima naših događaja i njihovim vlastima kako bi istražio mogućnosti za organizaciju Igara u kasnijoj fazi ove godine.

Proleće je pravo vreme za trčanje. Ovo su saveti za trčanje u proleće koji će vam pomoći da počnete
6 saveta kako da usavršite trening dužine
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed