* NaslovnaVesti

Elzan Bibić oborio državni rekord na 3000m star 37 godina! Na takmičenju u Nemačkoj niko iz Evrope nije napravio bolji rezultat

Nema komentara

Srpski atletičar, Elzan Bibić oborio je državni rekord u dvorani na 3000m star 37 godina! On je ovu deonicu pretrčao za 7:47,03, što je za neverovatnih osam sekundi brže u odnosu na njegov prošli najbolji lični rezultat.

ASS

Prethodni rekord držao je legendarni Dragan Zdravković, nekadašnji atletičar Morave iz Ćuprije. Rezultat od 7:51,47 na 3000 m postavljen je još 1983. godine u Milanu.

Bibić je trčao na drugom mitingu zimske Dijamantske lige u Karlsrue (Nemačka) – ”World athletics indoor tour” , i u konkurenciji od 13 atletičara trku završio kao petoplasirani, a među četvoricom takmičara ispred njega nema ni jednog iz Evrope!

Prvo mesto zauzeo je Kenijac Betvel Birgen sa 7:38,50. Ovo je njegov lični, i svetski rekord ove godine.

Ovim rezultatom Bibić je nadmašio normu za dvoransko Svetsko prvenstvo u Kini, koje je pomereno za sledeću godinu zbog epidemije virusa.

Editors note: U Lincu 8. februara 2020. Bibić je istrčao novi rekord Srbije na 3000 metara – 7:45,57. Ovo je aktuelni rekord!! U samo nekoliko dana ovaj neverovatni atletičar oborio je nekoliko ličnih i državnih rekorda.

Boško Ćirković Škabo: Postali smo mnogo mekani i zavisni od tehnologije, a pre samo sto godina žene i deca su prešli celu Albaniju bez opreme
Sve o takmičenju u planinskom trčanju Planinarskog saveza Srbije 2020
Tags: , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed