* Naslovnalifestyle

Dokumentarni filmovi o trčanju koje ćete voleti

1 komentar

Trčanje je postalo deo kulture odavno, u fimovima velikih produkcija se uvek nađe neki trkač, snimani su i igrani filmovi o trčanju i sa temom trčanja. Ipak, u danima koji su pred nama, tokom leta kada su temperature visoke, bez jasne slike da li će biti trka na jesen, kao motivaciju tražimo u listi dokumetarnih filmova o trčanju.

U dokumentarcima koje delimo sa vama, srešćete realne ljude sa njihovim stvarnim pričama. Oni su među nama i teže istim stvarima kao i mi, kretanju.

Dani divova – svetski a naši

Listu počinjemo domaćom produkcijom. Ako niste do sada, obavezno pogledajte dokumetarni film Ultra trkač Srbija ekipe o njihovom pohodu na jednu od najtežih trka u svetu.

Pobedi sebe – Jovica Spajić

Još jedan odličan dokumentarac iste produkcije iz 2017. Prati našeg najpoznatijeg Ultramaratonca Jovicu Spajića na 333km dugoj trci koja se odigrala na najvišoj stazi na svetu.

Skid Row Marathon

Sudija krivičnog suda pokreće klub koji u ozloglašenom delu LA, gde trenira raznoliku grupu beskućnika, zavisnika i zločinaca, muškaraca i žena, koji će trčati međunarodne maratone.

15 Hours With Amelia Boone

Film prati Ameliju Boone, jednu od najboljih ultra-trkačica na svetu, kroz razorni pad i povratak takmičenju. Ovaj film će vas podsetiti da se čak i najgori izazovi, emotivni padovi i frustracije mogu prevazići – i zbog njih ćete biti jači.

The Human Race

Svi imaju razlog zašto trče, a ovaj film na inspirativni način deli pregršt tih priča. Film prikazuje šest trkača starijih od 50 godina – uključujući oca koji pokušava da prvi put vozi 5K sa svojim autističnim sinom pored sebe, čuvenu trkačku revolucionarku Kathrine Switzer i 80-godišnjaka koji trči polumaraton u proslavi svog rođendana. Ako vam treba podsetnik da možete da postignete bilo koji cilj, bez obzira na godine ili iskustvo, ovo je film koji treba gledati.

Broj dokumentaraca o trčanju je zaista veliki, zato ovu listu nastavljamo sledeće nedelje. U komenatrima podelite sa nama dokumentarne filmove o trčanju za koje mislite da zaslužuju mesto na listi najboljih.

Održano prvenstvo Srbije u triatlonu u Velikom Gradištu
Šta da radite kada protrčavate pored pasa lutalica?
Tags: , , , ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed