* NaslovnaVesti

Đuro Borbelj osvojio četvrtu titulu seniorskog prvaka Srbije u 2023. godini

2 komentara

U organizaciji Srpskog atletskog Saveza na prostoru Nautičkog naselja Biser Boljevci proteklog vikenda održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu za sve kategorije. Na ovom takmičenju AK Apatin je imao sjajan nastup i osvojio dve titule.

Pročitajte i: 11-godišnja devojčica oborila svetski rekord na 5K

Đuro Borbelj pojedinačni šampion Srbije

Đuro Borbelj objedinio je titule seniorskog šampiona Srbije u maratonu, polumartonu i 10 km na putu u 2023. godine. Posle 2022. godine, kada je osvojio seniorske titule Prvaka Srbije u maratonu, polumaratonu, 10km na putu, 5000 m na stazi i vicešampionsku titulu na 3000 m, ovo je jedna od njegovih najboljih takmičarskih sezona u karijeri. U trci seniora na 10 km Srbije, Borbelj se od početka trke odvojio. Trčao je solo trku i pokazao da je u odličnoj formi. Upravo ovi rezultati bi mogli biti jedna od okosnica nacionalnog tima Srbije na Svetskom prvenstvu u krosu koje se održava u Beogradu krajem marta 2024. godine.

Pročitajte i: Svetska atletika menja sistem kvalifikacija u disciplinama na srednje pruge

Borbelj član AK Apatin od osnivanja. Od skoro je i vodnik po činu i pripadnik Sportske jedinice Vojne akademije Ministarstva odbrane. A svakako jedan od najboljih dugoprugaša u Srbiji u proteklim godinama. Sa 28 godina definitivno ima još prostora da pruži još bolje rezultate.

Seniorska ekipa AK Apatin osvojila ekipnu titulu treću godinu za redom

Sjajna seniorska ekipa AK Apatin u sastavu Đuro Borbelj, Dušan Krstić, Aleksandar Stajić i Miroslav Pešić treću godinu za redom osvojila ekipnu šampionsku titulu u krosu. Što znači da će po treći put predstavljati Republiku Srbiju, AP Vojvodina i Apatin na Kupu Evropskih šampiona. 

,,Ponosan sam na ove momke na sve što su prižili i na najbolji način predstavljali klupske boje na glavnom državnom krosu u seniorskoj konkurenciji. Za naš klub, koji ove godine slavi 22 godine od osnivanja, ovo je veliki uspeh. Gotovo sigurno je da nijedan klub u srpskoj atletici nije ostvario takav rezultat i tri puta za redom se plasirao na Kup Evropskih šampiona. Sledeći vikend Đuro Borbelj predstavljaće Republiku Srniju i Ministarstvo odbrane Republike Srbije na 1. Svetskom vojnom prvenstvu u polumaratonu, koji se održava 29. oktobra 2023. godine u Švajcarskoj gde ću ja biti u funkciji vođe Delegacije i što će biti nagrada i kruna za ostvarene rezultate proteklih godina.“, rekao je Goran Čegar i nastavio:

,,Trudimo se da nastavimo da stvaramo naslednike kroz rad sa decom potpuno besplatno od formiranje do danas želimo da promovišemo prave vrednosti koje atletika nosi. Sa decom rade dva trenera – Bojan Tomašević i Marija Bubalo koji se maksimalno trude da deca budu srećna i zadovoljna tokom treninga. Sretan sam i zadovoljan da je moja misija od 1995. godine kada sam u Apatinu organizovao prvi Dunavski polumamraton koji je danas jedan od najbolje organizovanih u Srbiji i regionu i 2001. godine kada sam sa Slavkom Jerkovićem formirao prvi atletski klub u Apatinu u potpunosti ispunjena i da smo primer mnogima. „

 

Mizuno Wave Rider 27
Sedmi maraton mejdžor? Sidnej, Kejptaun ili Čengdu?
Tags: , , ,

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version