* NaslovnaTrening

BRC iskustvena radionica: Dinamika posture – treniraj sa lakoćom

Nema komentara

Da li znaš šta je dobra postura? Ima li neko pravilo koje treba da pratiš da bi tvoja postura bila kako treba?

Odmah ti kažemo da je dobra postura odraz naše telesne posloženosti, prodisana je i promenljiva. Međutim, vremenom svi steknemo navike koje sputavaju naše pokrete, otežavaju njihovu prirodnost, funkcionalnost i efikasnost. To je normalno i dešava se nesvesno.

Kada se bavimo sportom, polako se upoznajemo sa tipičnim obrascima našeg kretanja. Neki nas podržavaju, drugi osporavaju i dovode do povreda, često uočavamo i neke beskorisne navike.

Kako da izbegneš loše obrasce kretanja?

Poveži se sa telom i ostvari slobodnu promenu posture.

Istraži i podrži prirodnost svojih pokreta i dinamiku posture dok treniraš. Prijavi se na BRC radionicu Dinamika posture – treniraj sa lakoćom da iskusiš kako najlakše da podržiš svoju dobru posturu!!

Na radionici koristimo principe Aleksander tehnike – dodir i primenjenu anatomiju da uočiš koje navike sputavaju tvoju prirodnost.

Aleksander tehnika je psiho-fizički proces re-edukacije koji se odvija kroz osvešćivanje kako reaguješ na stimulus, gde grešiš u upotrebi tela i kako da koristis sebe što prirodnije i celovitije. Tehnika podrazumeva rad sa telesnom posturom, pokretom i dahom. Dodir je uključen da se uoči navika, dublje čuje telesni odgovor i koriguje pokret.

Cilj je da osvestiš doživljaj sebe i formiraš svest koja omogućava da zastaneš i razmisliš o izboru da izgradiš nove funkcionalne, stabilnije i fleksibilnije obrasce posture i pokreta umesto starih oblika telesnog stava (koji mogu biti disfunkcionalni).

Bićeš u pokretu kroz iskustvene vežbe, istraživaćeš varijetete pokreta, pratiti dinamiku posture i daha uz pomoć svesnosti i u jednostavnostavnim kretanjima: sedanje, ustajanje, hod.

Iskustveno prolaziš tri celine:

  • mapa skeleta u tebi,
  • pokret i pažnja,
  • odmor i otpuštanje viškova tenzija.

Radionica se održava 25.11. od 13:00 h u prostorijama Beogradskog trkačkog kluba u Tadeuša Košćuška 78 na Dorćolu.

Cena radionice je 3.500,00 RSD i imamo slobodno samo 15 mesta.

Radionica traje od 13:00 h do 15:30 h (2,5 sata).

Prijavom na dugme ispod rezervišeš svoje mesto, plaćanje rešavamo 25.11. pred početak radionice.

Radionicu vodi Ivana Malić, sertifikovani učitelj Aleksander tehnike i autor stranice Biti u dodiru

Ivana više od deset godina istražuje prirodu pokreta kroz slobodan ples i tango, kao i razne srodne telesne prakse koje podržavaju telesnu svesnost i slobodu.

“Onih sam koji su govorili – ja i trčanje, ma važi, nema šanse. Pri trčanju izroni sve moje neću i ne mogu u pokretu. Dok se telo adaptiralo na trčanje, Aleksander tehnika mi je bila pouzdan alat. Znam svoje oslonce i kada automatizam gura, vuče, drži, znam kako da usmerim pažnju i hrabro biram svoj ritam iako grupa ima svoj tempo. BRC treneri su mnogo usklađeni sa principima ove tehnike, tako da je to bio pun pogodak.”
– Ivana Malić, sertifikovani učitelj Aleksander tehnike i autor stranice Biti u dodiru

Prijavi se ovde!

 

Da li bi trebalo da trčite dan pre trke?
Svetska atletika objavila listu finalista za atletičara godine 2023
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed