* NaslovnaMaratonVesti

čikaški i Bostonski maraton dan za danom – Produženi vikend trčanja

Nema komentara

Još dve trke velike šestorke najvećih/boljih maratona nam se smeše ovog vikenda. Posle Berlina i Londona, na red su došli Čikago i Boston. Čikaški maraton je svake godine na jesen, ali je Bostonski morao da bude pomeren sa proleća na jesen zbog trenutne situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19 virusa.

Čikaški maraton se održava u nedelju posle 728 dana

Prošlo je 728 dana od prošlog maratona te će ovogodišnja trka će biti proslava povratka. Pojaviće se neki od izuzetnih trkača – Reuben Kipyego, drugi najbrži čoveka 2021. godine, Galen Rupp, olimpijac i pobednik na prošlom maratonu, i kenijske senzacije Ruth Chepngetich i Sara Hall, koja dolazi sa ciljem obaranja velikog rekorda ove godine.

Dok će veći deo trke asocirati na povratak u normalu, takođe će preduzeti i neke nove smernice kao preventiva. Među zahtevima, koji su neophodni da bi se učestvovalo na trci, je vakcinacija ili dokaz negativnog testa, kao i maskiranje u određenim oblastima. nbcchicago

Ruta maratona.

U Čikagu ovog vikenda toplije vreme nego inače

Trkači ne samo što će morati međusobno da se bore, već će se u nedelju suočiti sa neobično toplim temperaturama, što će trku učiniti još izazovnijom. Očekuje se da će na startnoj liniji uslovi biti maksimalno 15 C i suvo, ali će temperatura rasti kako dan bude odmicao.

Ovi uslovi, koji su znatno iznad proseka, će se tokom dana popeti na maksimalnih 26 C. Trkači će imati dodatnu prednost što će trčai uz obalu jezera ge se obično prijavljuju niže temperature.

Produženi vikend maratona

Druge velike trke, koje se inače održavaju na proleće, takođe će se održati ove jeseni, što ovaj period čini pogotovo uzbudljivim za trkače.

Nekoliko elitnih trkača u kolicima će se takmičiti na obe trke – u Čikagu i Bostonu, dan za danom. Daniel Romanchuk, Marcel Hug and Tatyana McFadden planiraju da završe i dubl.

Zavisnost od trčanja ili fizičke aktivnosti? Kada i zašto se dešava?
Za vikend 69. Ulična trka grada Beograda – Najstarija atletska manifestacija

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed