* NaslovnaVesti

Beogradski maraton nastavlja da obara rekorde – 33. Beogradski maraton kvalifikacioni događaj za Masters Svetsko prvenstvo

Nema komentara

Na manje od 80 dana do starta 33. Beogradskog maratona, prijavljeno je već više o 5.000 učesnika za maratonsku i polumaratonsku trku iz preko 50 zemalja sveta – što je najveći broj prijavljenih učesnika u ovom periodu ikada.

Prošlogodišnjim potpisivanjem ugovora između Beogradskog maratona i Abbott World Marathon Majors, po kome je Beogradski maraton postao deo čuvene World Marathon Majors serije (kojoj pripadaju: Tokijski, Bostonski, Londonski, Berlinski, Čikaški i njujorški maraton) od 2020. godine – kao jedini takav događaj u regionu, očigledno je povećano i interesovanje za ovaj događaj, kako domaćih, tako i stranih učesnika.

Radi se o novoustanovljenom sistemu rangiranja učesnika u kategorijama iznad 40 godina koji, u odnosu na svoje ostvarene rezultate na određenom broju izabranih maratona u svetu, stiču pravo da učestvuju na Masters Svetskom prvenstvu 2021. godine (Abbot World Marathom Majors Wanda Age Group World Championships) koje će biti održano u okviru Čikaškog maratona 2021.

Činjenica da je Beogradski maraton postao deo World Maraton Majors serije je svakako znak međunarodnog prepoznavanja i visokog kvaliteta ovog događaja od značaja za grad Beograd.

Prošlogodišnji 32. Beogradski maraton ostvario je mnoge značajne rekorde na samoj stazi, a imao je i rekordan broj od 8.000 učesnika u maratonu i polumaratonu, uključujući i preko 3.000 učesnika i gostiju iz 70 zemalja sveta.

Podržimo izvrsne đake, naše buduće lidere – SADA im je najpotrebnije #serbiabusinessrun
Veroljub Zmijanac i Rotari klub Beograd Metropolitan: Trčanje – sport, eskapizam ili platforma za društvenu promenu?
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed