* NaslovnaVesti

1.000 trkača pobedilo najboljeg maratonca sveta Eliuda Kipčogea i zaradilo mesta na maratonu u Parizu 2024. na Olimpijskim igrama

Nema komentara

Preko 3.600 trkača stajalo je u redu da se suoče sa svetskim rekorderom u maratonu i legendom trčanja Eliudom Kipčogeom u drumskoj trci 5K na Jelisejskim poljima u srcu Pariza. Hiljadu trkača uspelo je da pređe ciljnu liniju ispred Kipčogea, koji je trku započeo poslednji i sa vremenskim hendikepom.

Trkači koji su na cilj stigli pre Kipčogea biće učesnici maratona na OI u Parizu 2024.
Photo: BOBY / Be Contents

Trkači koji su pobedili Kipčogea osvojili su kartu za nezvanični olimpijski maraton u Parizu 2024.

Trkači koji su pobedili Kipčogea osvojili su ulaznicu za nezvanični Olimpijski maraton u Parizu 2024. godine (nevezan za Schneider Electric Marathon de Paris), koji će se održati istog dana kada i Olimpijska trka, posle elitne trke. Ovo će biti prvi put da će javni maraton biti domaćin istog dana i staze kada i olimpijska trka.

https://www.instagram.com/p/CVsVnU_oHtN/?utm_source=ig_web_copy_link

Dvostruki olimpijski šampion u maratonu rekao je u intervjuu za medije posle trke: „Ovo je prvi put da sam srećan što sam izgubio“. Prešao je 5K stazu od kaldrme za manje od 14 minuta. „Moj poraz je pobeda nekoliko stotina ljudi sa kojima se radujem susretu 2024. ovde u Parizu“, rekao je Kipčoge.

Devetsto devedeset devet dana od početka Igara u Parizu, Kipčoge nije siguran da li će se takmičiti. Ranije ove godine izabran je za ambasadora za Igre 2024.

Organizacioni komitet Olimpijskih igara u Parizu nada se da će biti domaćin još jedne ili dve trke kako bi se šira javnost kvalifikovala za ovu ekskluzivnu trku, iako datumi nisu objavljeni.

Kako vetar utiče na trkače i kako se nositi sa vetrom na dan trke
Jesenje namirnice u trkačkoj kuhinji koje su dobre za zdravlje
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed