Kada bih svoje učešće na polumaratonu u Ljubljani opisala u nekoliko reči rekla bih: ,,Nežno i bez napora, a u stvari prava borba sa sobom!’’ Nisam bila usredsređena na rezultat, ali ako je to mera moje spremnosti, onda je važno da sam bila 26 minuta brža nego u aprilu na trci u Beogradu. Misao na osmeh jednog  posebnog deteta bila je moja vodilja. A zatim je u pravom trenu došao ,,tajni prijatelj‘’ da zaršimo trku zajedno.

Prekretnica

Trka je bila test višemesečne posvećenosti postizanju maksimalne fizičke spremnosti, prekretnica da ostanem u trčanju, da posvetim svoj san jednom višem cilju i da u svemu tome uživam!

Nije bilo šanse da me išta zaustavi od prvog trena trke! Taj polet me je držao dok je bilo fizičke snage, posle je nastupila snaga uma i koncentracija i na cilju sam bila onako kako sam želela: 2:01 za polumaraton.

Moj put

Nije me uplašila činjenica da ću morati dobro da se oznojim da bih u Ljubljani postigla šta želim. Pripreme su trajale čitavo leto, uz četiri intenzivna treninga nedeljno i uz sav moj posao koji je u svakom pogledu vrlo zahtevan! Rana zora je bila jedino moguće vreme za trening. Svaki trening je bio teži od prethodnog, ali posle svakog sam znala da sam bolja, spremnija, poletnija! U tom periodu su se desile i tri najteže nedelje u mom životu koje su bile i tri najplodonosnije nedelje u mom trčanju! Trčanje mi je pomoglo da ostanem fokusirana, fizički i psihički snažna, da ostanem pri svojim odlukama i snovima!

Kroz život me vodi uverenje da posvećenost, disciplina i dobar plan vode ka ostvarenju cilja. Moj cilj je bio da postignem svoj maksimum, i iskoristim svoj potencijal! Sva moja pažnja je usmerena na cilj ispred mene. Svaki  trenutak je protkan entuzijazmom i ljubavlju prema onome čime se bavim. Tako je bilo i sada.

Po planu bila sam maksimalno angažovana i uvek dovoljno odmorna za svakodnevne obaveze i novi trening. Iz ,,triatlonskog‘‘ plana nisam uradila samo jedan trening i to iz zdravstvenih razloga, sve ostalo je bilo savršeno! Kroz potpuno poverenje i poslušnost poput deteta uspela sam da unapredim svoj život. Znala sam da će tako biti i na trci.

Ljubljana je više od trke

Put u Ljubljanu je bio i dugo putovanje u nove dimenzije samospoznaje, veliki izazov koji mi je omogućio i veliko znanje, pre svega o sebi. Moj cilj je podsticao sve moje potencijale.

Uz sebe sam imala najbolje od najboljeg, moj dream team: trener, njegovo znanje, iskustvo, osetljivost i vera! U svakom trenutku sam bila okružena iskrenom toplinom, ljubavlju, podrškom i vedrinom, tako da mi je sada preostalo samo da doživotno stvaram sebi takve božanske prilike!

A šta sam naučila

Uspeh je došao kao rezultat  posvećenosti cilju većem od mene same! Moj uspeh je bio onaj iznutra, jer svaki drugi ne znači ništa. Moj put mi je omogućio da obogatim um i ovladam njim, negujem telo i hranim dušu u slasti života. I naravno da naučim da nema ničeg plemenitog u tome da budeš superioran nad nekim drugim. Prava uzvišenost jeste u tome da budeš nadmoćan nad svojim ja! Hvala za veru i podršku da ja to mogu!

A šta je vaš cilj?