blank

Trčanje je pravi izbor za vas. Ovo je 5+ razloga da počnete da trčite

Zašto trčati? Trčanje je pravi izbor za vas, ipak svako treba za sebe da pronađe najvažniji razlog i na njemu da izgradi motivaciju za trening, a da bismo vam pomogli dok o svemu tome razmišljate evo 6 super razloga da počnete da trčite:

Trčanje je pravi izbor za vas jer utiče pozitivno na zdravlje

Trčanjem se odmarate od raznih svakodnevnih gluposti koje srećete na svakom koraku, na poslu, kod kuće… Dakle, to je vid anti-stres preventive ili terapije.

Trčanje je pravi izbor za vas jer je jefitno i uvek dostupno

Možda želite da se osnažite i razvijete mišiće i celo telo, a niste spremni da odvojite dosta novca, kao što je potrebno za druge sportove. Sjajno, zato što su vam patike najjeftinija oprema.

Izgradite priznanje i poštovanje

Teško da ćete danas dobiti medalju na takmičenju u šahu ili tenisu. Kod trčanja je drugačije. Svi finišeri na polumaratoni i maratonima dobijaju medalju. Ukoliko imate malo mesta na zidu, dobro će doći pregršt medalja kojima bi da ga malo ukrasite. Na trkama u inostranstvu atmosfera na cilju je fantasitčna – gomila običnog sveta vas bodri, pozdravlja i tera vas da budete još bolji i uspešni.

Smršajte i izvajajte lepe mišiće

Čuli ste da se trčanjem najlakše skidaju kilogrami? Kilogrami se, u stvari, jako teško skidaju, ali trčanje jeste najefikasniji način za to. Pri tome trčanje može i treba da bude dopunska vežba svim vašim drugim aktivnostima. Posebno devojke, “da bi guza stajala gde triba” počnite sa laganim trčanjem.

Trčanje kao promena životnog stila

Osećate da vam treba promena ili preokret u svome životu?  Nećete biti prvi koji su kroz trčanje otkrili ceo jedan novi svet. Još bolje, i ako će društvu izgledati čudno što ste odlučili da učestvujete na maratonu, pružićete drugima primer da i oni razmisle o sportu i trčanju. Budite drugačiji, trendseteri u svom drušvu.

Družite se!

Na trčanju se upoznaju pozitivni likovi koji imaju iste poglede na svet: duhoviti, dobronamerni, stalno nasmejani, a iznad svega – prijatelji sa kojima uvek možete o nečemu razgovarati.

Na kraju voleli bismo da nam kažete koji su Vaši razlozi da trčite. Možda baš vaš komentar nekoga motiviše da se priključi trkačkom pokretu.

planovi za trčanje