Moj omiljeni sladoled je od vanile. Kremast i mirisan. Da bi bio takav mora da se koristi puno žumanaca, slatka pavlaka od 36% mlečne masti (ili kondenzovano mleko), mahuna vanile i aparat za sladoled. Vreme pravljenja sa sve hlađenjem posude u kojoj se pravi sladoled-24h. Da li vredi toliko se baktati? O da, vredi. Koliko često pravim  ovu kalorijsku, holesterolsku bombu? Jednom godišnje :D

Ali ipak kada dođe leto, baš volim pojesti sladoled. A ko ne voli, jel? I kada sam videla recept za ovaj sladoled, rekla sam nema šanse da to valja. Đavo mi nije dao mira, morala sam da ga isprobam.

Iiiii, bila sam potpuno u krivu! Ovaj slajoš je odličan. Kremast i vrlo ukusan. Brzo se pravi i lako kombinuje sa ostalim zdravim dodacima. Možete preko dodati još neko voće, med, bademe ili lešnike. Narendati od gore kvalitetnu crnu čokoladu ili jesti sam bez ikakavih dodataka. Šta god vam padne na pamet. Stvarno je super. A najbolje od svega – pravi se samo od jednog sastojka- banane.

Da li je bolji od mog omiljenog sladoleda? Ne. Koliko ga često pravim? Barem 4 puta mesečno :D

Sladoled od banane – recept

Za dve kugle sladoleda: 2 baš zrele banane

Isecite banane na deblje kolutove, poređajte na tanjir i stavite u zamrzivač na 1-2h.

Kada su se zamrznule, ubacite ih u blender i vrtite dok se banane ne pretvore u kremastu, ledenu masu. Moraćete često da otvarate blender i sa špatulom skinete banane sa zidova posuda, ali ne toliko često da bi  odustali od pravljenja sladoleda.

Poslužite odmah sam ili uz neke zdrave dodatke.

Prijatno!