Ishrana za trčanje

Energetske korpice za dobro jutro

Nema komentara
Energetske pločice
Korpice koje mogu da budu i u formi pločica.

Energetske korpice – recept

Za 14 korpica:

  • 70g ovsenih pahuljica (usitnjene u blenderu na kratko)
  • 40g ječmenih pahuljica (usitnjene u blenderu na kratko)
  • 30g badema (sirovog) (iseckanog na sitnije komadiće)
  • 30g pistaćija (pečeni) (iseckanog na sitnije komadiće)
  • 30g semenki suncokreta (sirove)
  • 30g susama (sirovog)
  • 50g urmi (bez koštica, seckanih na veličinu grožđica)
  • 30g grožđica
  • 70g čokolade sa što većom udelom kakaoa (seckanih na veličinu grožđica)
  • Sok od 1 narandže
  • 1 kašika istopljenog ulja od kokosa
  • Med po potrebi i želji (za vegan varijantu možete dodati javorov ili agavin sirup)
  • Fil:
  • 250 ml kisele pavlake
  • 2 kašike neutralne, mlečne pavlake
  • 1 kašikica meda (nekad stavim umesto meda vanil šećer)

Koraci:

  • Pomešati sa kiselu i neutralnu pavlaku. Dodati med (vanil šećer), izmešati i ostaviti u frižideru da se malo stegne.
  • U veću činiju pomešati sve sastojke, dodati sok od narandže, kokosovo ulje, i med ukoliko se dodaje.
  • Rukom sve dobro izgnječiti. Smeša treba da je vlažna, lepljiva i da može da se formira u lopticu bez da se raspada.
  • U zavisnosti od veličine narandže i koliko se soka dobije, možda ćete morati dodati još ovsenih ili ječmenih pahuljica kako biste dobili željenu konzistenciju.
  • Rernu uključiti na 180C.
  • U tepsiju za pečenje mafina ubaciti papirne modlice za mafine. Od dobijene smeše napraviti loptice veličine kao one za golf i staviti ih u modlice. Prstima ih rasporediti, tapkati po ivicama modlica tako da na kraju podsećaju na korpice.
  • Peći korpice 10-15 minuta.
  • Kada se ohlade, premestiti u hermetički zatvorene tegle.
  • Pre služenja korpice napuniti filom i dodati sveže voće po želji.

Korpice se mogu jesti i bez fila, samo sa voćem i medom ili same.

Energetske korpice lako postaju energetske pločice: Smešu možete utapkati u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje, na debljinu 1, 1,5 cm  i iseći na pločice (poput bonžite) pa peći u rerni (potrebno je oko 20 min).

Prijatno!

Šta jesti posle trčanja?
Motivišemo vas da jedete zdravo – uvek i svuda + poklon vaučeri

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version