* NaslovnaGedžeti za trčanje

Superpatike: adidas lansirao novi model ADIZERO Adios Pro Evo 1 patike

1 komentar

Pre nekoliko dana, adidas je pretstavio 138g teške ADIZERO ADIOS PRO EVO 1 patike. adidasove najlakše trkačke patike koje su, kako sami navode u saopštenju, pune inovativnih rešenja.

Sa lakšom obućom dolazi prilika za veću brzinu. Ove patike su za 40% lakše od bilo koje druge trkačke superpatike koju je brend ikada napravio. Radi se o patikama koje su optimizovane da poboljšaju ekonomičnost trčanja i da trkačima pruže veći povrat energije.

Pročitajte: Šta su superpatike za trčanje? Karbonska ploča je samo jedan deo njihove tajne

,,ADIZERO ADIOS PRO EVO 1 je naše ,,Imposible is nothing“. Postavili smo cilj da stvorimo trkačke patike sa našom tehnologijom koju su ambiciozni trkači zavoleli u adizero franšizi, ali sa težinom koja do sada nije bila dostupna u adidasu“, rekao je Patric Nava, potpredsednik proizvoda i trčanja u adidasu.

„Da bismo to uradili, istražili smo svaki element trkačkih patika, balansirajući šta možemo da uklonimo ili promenimo kako bismo smanjili težinu. Kreirana za najbrže trkače u drumskim trkama, ova patika je dizajnirana da pomogne ambicioznim trkačima da idu još brže na dan trke. Uzbuđeni smo što vidimo neke od naših najboljih atletičara kako se vežu u ovim cipelama u Berlinu i drugim velikim maratonima ove jesenje sezone.“

Kada, kako i koje patike kupiti za maraton?
Šta je i kako funkcioniše Mizuno Wave tehnologija?

Inovacije koje poboljšavaju ekonomičnost trčanja

ADIZERO Adios Pro Evo 1 ima obnovljenu geometriju sa prvim u svojoj vrsti klackalici za prednje stopalo, postavljenom na 60% dužine cipele. Ova inovacija je laboratorijski testirana kako bi pokrenula zamah i poboljšala ekonomičnost trčanja.

Patika takođe koristi adidasove najnovije inovacije u materijalima, uključujući:

  • Revolucionarni Lightstrike PRO – Najnovija verzija LIGHTSTRIKE PRO pene koja obara rekord je napravljena u procesu oblikovanja bez kompresije. Napravljen uz najsavremeniji proizvodni proces, ovo ne samo da značajno smanjuje težinu, već takođe obezbeđuje veći povrat energije za trkače. Pored toga, konstrukcija cipele je optimizovana za smanjenje težine, uključujući i uklanjanje uloška za čarape.
  • Nova tehnologija spoljnog potplata – Potplat ima novu najsavremeniju tehnologiju potplata za optimalnu vuču uz znatno manju težinu. Novi lagani mrežasti gornji deo upotpunjuje lagani pristup cele cipele.

Uvidi su prikupljani od elitnih trkača

Tokom procesa razvoja, uvidi su prikupljeni od elitnih trkača tokom treninga i testiranja u kampu u Keniji i u adidasovim laboratorijama u štabu u Hercogenaurahu, Nemačka, uključujući aktuelnog olimpijskog šampiona i dvostrukog pobednika Major maratona Peresa Jepčirčira i dvostrukog Major maratona. pobednik Benson Kipruto. Uvide su takođe prikupili nemački nacionalni šampion Amanal Petros i prošlogodišnji pobednik Berlinskog maratona Tigist Assefa.

Govoreći o cipeli, Tigist Assefa je rekao:

„Ovo je najlakša trkačka patika koju sam ikada nosio i osećaj trčanja u njima je neverovatno iskustvo – kao ništa što sam ranije osetio. One mi omogućavaju da se potpuno fokusiram na trku, što je upravo ono što želite kao sportista. Osećam se spremnim da odbranim titulu u Berlinu i jedva čekam da se vratim na startnu liniju u ovim patikama.“

Patike minimalističkog dizajna, sadrži prozirne i prozirne materijale, delujući kao metafora za njenu lakoću.

Kenijka Agnes Ngetich postavila novi svetski rekord na 10 km za žene u Rumuniji
I neuspeh je deo uspeha: Sorokin pokušao da obori sopstveni rekord na 24h
Tags: , , , ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed