Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reč urednice

Meseci prolaze – kilometri ostaju, 10 tema koje su ih obeležile:

Dragi trkači i trkačice evo nas u jednom pravom jesenjem novembru. Kako to uvek biva, hladnoća kao da se desi preko noći i odjednom se cela trkačka garderoba menja, razmišljamo o presvlaci mnogo više i znamo da smo uveliko zagazili u zimski deo sezone. Protekla dva meseca bila su u znaku transformacije – kako lične tako i sajta. Dobili smo mnogo novih autora, promene su inspirisale. Oktobar je veći bio kraj sezone, poslednja lestvica merdevina ka ličnim rekordima i ako ste trenirali kao ja, nakon poslednje trke verovatno vam je usledio antiklimaks, a moguće i prehlada. Ništa što čaj i odmor ne mogu da izleče, a u međuvremenu, podsećamo se TOP 10 tema iz septembra i oktobra:

Trka koja je promenila sve

SEPTEMBAR

Sarajevski polumaraton je sve zanimljiviji iz godine u godinu. Iako su Ljubljanski i Zagrebački veći, Sarajevo pada dovoljno ranije da može da se postigne da se super trči i kod komšija. Ove godine, nakon trke nas je dočekala i žurka – definitivan znak da se rekreativno trčanje posmatra kao sve zabavnija aktivnost. Promena koju smo dugo čekali i svesrdno gajili! Zato je ova trka jedna od 10 tema koje ste najviše delili :)

OKTOBAR

21m slave

Bilo je i većih trka. bilo je i dužih trka, ali iz nekog razloga najviše ste delili i podržali jednu simboličnu trku – Na štiklama.  Roze trke su u oktobru deo tradicije, to je mesec kada dajemo podršku obolelima od raka dojke, širimo svest i znanje o toj bolesti i iznova se podsećamo koliko je svaki život dragocen. 20 najhrabrih trkača se preko našeg sajta prijavilo, obulo štikle i trkalo celih 21metar. Hvala im.

Lične priče koje su nas inspirisale i motivisale

SEPTEMBAR

tijana

 

Moji najbolji članci su uvek lične prirode. Statistika za septembar i oktobar kaže da je članak o mom putu mršavljenja i  zdravlja pročitalo više od 10.000 ljudi. Neverovatno. Mršavljenje je tema koje ljude često dovodi na sajt i uvodi u svet trčanja, ali neće ih tu i zadržati. Kada shvatimo da je mršavljenje samo posledica pametnih i održivih izbora onda sve dolazi na svoje mesto, a vaše telo postaje instrument vaših ciljeva. Ukoliko vas zanima šta je bila moja strategija KLIK na link  :)

OKTOBAR

senisa gasic

Seniša je ovu priču isprva, mnogo skraćenu otkucao u komentar nekog posta :) Najbolje priče do mene uglavnom tako i dođu, kroz komentar, sms, nečiju usputnu opasku. Zamolila sam ga da pokuša da je prenese u priču  i pola godine kasnije – neverovatna priča o volji, predanost i brzini je osvanula na sajtu. Sigurna sam da vas je motivisala. Isto tako – verujem da svako od vas ima nešto što mora da podeli sa ovim svetom, i pozivam vas da to uradite – pišite nam na kontakt@trcanje.rs i svaka trkačka priča će dobiti svoje mesto na sajtu.

Klopa meseca

POST RUN

Živi brzo, hrani se lako – ali i dalje brzo tako nekako može da se opiše članak koji ste najviše čitali i delili u septembru. Ako je to bilo lagano, onda je oktobar doneo jedno kalorično a ukusno zadovoljstvo koje smo preuzeli sa sajta otkucaj zdravlja:

obrok posle treninga

Trening meseca

Kada je trening u pitanju – nema greška naši pin-abilni poster treninzi su vam se jako dopali, oba na 10k! Laki i optimalni plan – svaki za određeni deo spremnosti :)

Advertisement. Scroll to continue reading.
trening za deset kilometara

Pinuj me!

Ukoliko vas, pak zanimaju vežbe snage za poboljšanje tehnike trčanja i o tome smo pisali :) Čuj pisali – vežbali, slikali, sve odreda!

tehnika trčanja

Posao nije lak, ali neko mora da ga odradi!

Zanimljivosti iz sveta trčanja

SEPTEMBAR

Ko od vas nije grešio – svaka mu čast! Ali trkački “grehovi” su bili tema koju ste jako voleli u septembru. Lako štivo velikih pretenzija – da greške na vreme uočimo i ne ponavljamo, jer mogu imati teške posledice. Jedan od grehova je i prežderavanje pred trening, a ostale pogledajte OVDE

OKTOBAR

Jedan republish kome vreme tek dolazi – jer se broj trkačica povećava iz godine u godinu! Deset stvari o trčanju koje svaka žena treba da zna, od hormona, preko opreme, obavezno štivo za sve trkačice!

 

7 saveta koje rado dajemo drugima, a često ne ispoštujemo u našem treningu

 

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci