Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dnevne opservacije

Prva profesionalna konferencija za organizatore trka u sklopu 1. Serbia marathon-a [DO#058]

U okviru Serbia marathon-a, a po ugledu na slične konferencije koje se održavaju u Evropi i svetu i na onu koju smo imali priliku da posetimo u Banja Luci na Edu Coaching Forumu, organizovaće se specijalizovana strukovna konferencija za organizatore trka u Srbiji i regionu.

Ova inicijativa godi svima nama u poslu i predstavlja sliku scene koja raste i koja želi da se unapređuje. Moja iskustva sa AIMS konferencije i konferencije Evropske atletike su takva da su to dobre prilike da se organizatori sretnu, podele iskustva sa svojih trka i čuju neke nove zanimiljive inicijative.

Lično, utisak o našoj zajednici je takav da je svako sa svakim neprijatelj, da postoji puno zavisti, da je tolerancija i kapacitet za razgovor i kada se ne slažemo minimalan. To je, rekao bih, tipično za celokupno naše obrazovanje koje nije naučilo da debatuje, već da mnogo više spletkari i tračari.

Ipak sama pojava konferencije i jasno odvajanje resursa Atletskog saveza Srbije u ovoj oblasi je veliki korak napred, jer kao i ovaj blog Dnevnih opservacija i to je jedna od inicijativa koja promoviše profesionalni rad i napredak kompetencija organizatora trka.

Još uvek se ne znaju detalji konferencije, ali znamo naziv “Unapređivanje trka izvan stadiona: Menadžment– Brending; Marketing – Fandrejzing“. Očekujemo potvrdu govornika i tačne nazive predavanja i oblika rada.


Poziv na konferenciju

Prenosimo vam pismo Direktora ASS, gospodina Slobodana Brankovića, kao poziv na konferenciju, a ujedno za sva pitanja možete pisati Koordinatoru trka van sadiona pri ASS, Goranu Čegaru.

Poštovani organizatori atletskih trka izvan stadiona,

Koristim ovu priliku da vas pozovem da učestvujete u programu međunarodne atletske priredbe »1. Serbian Marathon«, koja će biti realizovana u Beogradu, 16. i 17. novembra 2019. godine.

Pored prvenstva Srbije i prvenstva Balkana u maratonu, koji će biti održani 17. novembra 2019. godine na Novom Beogradu, sa startom u 10.00 časova ispred “Štark arene”, a na osnovu zaključaka sa prve konferencije ASS održane 30. marta 2019. godine u Jagodini, održaće se druga konferencija ASS u kongresnoj sali hotela “M” (Beograd), 16. novembra 2019. godine.

Temu konferencije (“Unapređivanje trka izvan stadiona: Menadžment– Brending; Marketing – Fandrejzing“), razmatranu iz više uglova, realizovaće predstavnici organizatora prestižnih maratona iz regiona i Evropske atletike.

Početak konferencije biće u 15.00 časova, a završetak do 19.00 časova. Zajedničku večeru za organizatore i goste prirediće Atletski savez Srbije, nakon završetka konferencije, u restoranu hotela “M”.

Troškove zajedničke večere 16.11. i noćenje sa doručkom 16/17.11. u hotelu “M” (za delegiranog predstavnika organizatora trka izvan stadiona), kao i transport prijavljenog predstavnika od hotela “M” do “Štark arene” na dan trke, regulisaće Atletski savez Srbije. Ostali eventualno zainteresovani učesnici konferencije (mogu da učestvuju u radu konferencije slobodno), snose sami troškove smeštaja i ishrane u hotelu “M”, ili to pitanje regulišu na drugi način.


Vidimo se.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* Naslovna

Najnovija vest stiže iz Srpskog atletskog saveza i nije nam drago da je čujemo. Serbia Marathon se otkazuje zbog korona virusa. Saopštenje Srpskog atletskog...

* Naslovna

U petak 17. aprila je održan prvi online sastanak organizatora trka u Srbiji sa temom uticaja Koronavirusa na održavanje trkačkih događaja u toku jeseni....

Dnevne opservacije

Industrijska organizacija “Running USA” kreirala je široku koaliciju kompanija i organizacija za sportove izdržljivosti, kako bi se one udružile i podržale prvu koaliciju ovog...

Trčali smo sa

Najbrža rekreativka nam je ove nedelje u gostima. Verujemo da je Nora Trklja većini rekreativaca velika inspiracija. Za trkačicu koja se nikada nije profesionalno...