Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dnevne opservacije

Početkom septembra u Pragu, Evropska atletika organizuje “EUROPEAN RUNNING BUSINESS CONFERENCE 2019”, na kojoj nas očekuje odličan program i sjajni predavači [DO#007]

Od 6. do 8. septembra u Pragu, u organizaciji Evropske atletike (Evropska atletska federacija koja je deo IAAF) svake dve godine se organizuje konferencija namenjena profesionalcima u oblasti trčanja. 

Nakon što je i IAAF, tek poslednjih desetak godina a možda i manje,  napravio zaokret i jedno strateško usmerenje ka trčanju kao masovnom pokretu, vrlo brzo su krenule da se dešavaju interesantne akcije iz ovog tela. Naravno, ova odluke ja doneta jer je trčanje ogroman market poslednjih 30 godina. 

Na ovu konferenciju nisu pozvani samo organizatori maratona, već kako pišu iz EA, publika iz trčanja je šira i pokriva sve segmente.

Are you the organiser or supplier of a classic road race, a cross country race, a trail run, a beer mile run, an obstacle race or maybe a color run? Are you working for an Athletics Federation or the Media? If so, this Conference is for you.

Takva jedna priča jeste i konferencija o trčanju namenjena profesionalcima koja se održava u godini kada se ne održava AIMS samit. AIMS, interesantno ima svoj skup, na koji smo išli prošle godine, i koji nije ostavio baš jak dojam, a ovaj Evropske atletike, sa novom agendom, puno više obećava. 

Da je svetska atletika ozbiljna sa ovim pokazuje i prisustvo novog CEO IAAF Johna Ridgeona koji će otvoriti konferenciju. 

Naravno, na ovim dešavanjima, pored programa, još značajniji je i networking, a u okviru agende ostavljeno je dosta prostora da se ljudi upoznaju i socijalizuju. 

Agenda

Detaljna agenda nalazi se na sajtu https://www.erbc2019.com, a ja ću samo odvojiti jako lepu strukturu kojom se pokrivaju bukvalno sve oblasti u kojima morate razmišljati ako ste u ovom biznisu: trkači, publika, inovacije, sponzorstva, iskustvo!, menadžment, operacije i naravno – kako rastemo kao biznis:

Advertisement. Scroll to continue reading.
  • Digital Running Revolution & Runner Experience  RUNNER 2.0
  • New Audiences & Trends: Who’s Running Next?  AUDIENCE 2.0
  • 10min Pitches by Innovators  INNOVATION 2.0
  • Moving from Sponsorship to Ownership  SPONSORSHIP 2.0
  • Event Management Optimization  RACE DAY 2.0
  • Running as Experience Industry  EXPERIENCE 2.0
  • Search for the New Business Models  GROWTH 2.0

Predavači i panelisti

Od CEO IAAF, pa menadžera za trčanje u IAAF, Alesia, čoveka koji je pokrenuo konferenciju Marka Vasića, članova drugih atletskih federacija, tu su i predstavnici velikih kompanija, ali i manjih startapova, predsednik AIMS-a. 

Posebno je interesantno što ću upoznati i svog mentora i čoveka koji je pokrenuo kurs na koji idem Chris Robb-a (linkeidn), a kojeg planiram da dovedem u Srbiju. Čovek je 30 godina u ovom poslu i vodio je Singapur maraton sa 40+ hiljada ljudi, te je prodao svoju firmu koja se bavila biciklističkim trkama Ironmanu!

Sve spikere pronađite ovde. 

Iz Srbije na put idemo Goran Čegar i ja

Atletski savez Srbije kao članica Evropske atletike obezbedila je dva delegata iz Srbije, pa tako Goran Čegar, direktor Apatinskog polumaratona i čovek koji sada vodi Asocijaciju uličnog trčanja pri savezu i ja, kao neko ko Goranu pomaže, idemo na konferenciju. 

Sa konferencije ćemo deliti znanja putem bloga i mogućeg predavanja u mesecima posle konferencije. U nastavku je poziv i popust za ljude iz Srbije, koji smo dobili iz Evropske atletike.

Ukoliko želite da idete, da sam na vašem mestu, pisao bih ljudima iz organizacionog tima i zamolio bih da daju super cenu jer su svi u Luzanu svesni u kom stadiumu je trčanje u Srbiji. Vikend u Pragu je preko turističkih agencija 50-100 eura sa bus prevozom i hotelom, tako da za podnošljivu lovu možete dobiti mind-blowing iskustvo! 

Poziv za organizatore i profesionalce iz Srbije

Dear Friends,

European Athletics would be delighted to welcome you to the second edition of the European Running Business Conference 2019 which will take place from the 6th to the 8th of September at the Hilton Prague Hotel, in Prague, Czech Republic. The conference will be held in conjunction with the popular Birell Prague Grand Prix on the 7th of  September, one of eleven RunCzech races due to take place in 2019. The event will gather the key players of the running market in Europe and the World. We sincerely believe that this year’s European Running Business Conference will leave you with meaningful insights, takeaways, and connections.

We have a dedicated “SRB@ERBC2019” discount code for all races in Serbia, so do not hesitate to REGISTER and take advantage of a 150 EUR discount off the current price. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

The ERBC 2019 website www.erbc2019.com will be launched on June 3rd from which you’ll get more information and access to the programme. You can also download the free app on your phone (available on Play Store and App Store) and keep in touch with the latest information about the conference. Meanwhile, click here to check out the highlights from the Conference 2017 in Frankfurt!

We are looking forward to seeing you in Prague!

We remain at your disposal should you have any questions or concerns.

Best Regards,
Marc Sintes
Senior Development Coordinator

1 Comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci