blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dnevne opservacije

Napokon u će Italiji strani trkači moći da učestvuju na maratonima i polumaratonima bez medicinskog sertifikata [DO#035]

Da biste učestvovali na maratonu i polumaratonu u Italiji, do sada ste morali da imate potvrdu kluba koji je član nacionalnog atletskog saveza iz zemlje iz koje dolazite.

U suprotnom morali ste da pokažete medicinski sertifikat koji je potpisao lekar što bi vas koštalo u Italiji i do 150+ EURa.

Od ovog meseca sve što je potrebno jeste da potpišete dokument kojim odričete odgovornost organizatora da snosi posledice za vaše zdravstveno stanje i naravno eventualnu smrt u toku trke.

Slično je i sa npr. učestvovanjem na triatlonskoj trci, morate imati licencu Srpske Triatlonske Unije ili morate posetiti lekara koji mora staviti pečat da je bezbedno da učestvujete na trci.

Slična pravila imaju i druge države, npr. u Crnoj Gori, ukoliko učestvujete na Ocean Lava Montenegro ili imate licencu STU ili plaćate na licu mesta dodatno zdravstveno osiguranje.

Italijanska Atletska Federacija (FIDAL) je napustila regulativu kojom je zahtevala od organizatora da samo prihvataju medicinske sertifikate koji su validni u italijanskom pravnom sistemu. Ovo je sada važna tačka preokreta kojom je asocijacija pojednostavila organizatorima trka ceo sistem prijava.

Celu ovu vest prenose iz RunCzech-a, koji organizuju nekoliko trkačkih događaja u Italiji. Oni potvrđuju da je ovo dobar korak jer se omogućava događjima sa internacionlanim karaketorom da lako ugoste strane turiste, čak i one koji su možda u prolazu kroz Italiju, a žele da se prijave na trku.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci