#MeToo je pokret kroz koji su žene koje su bile žrtve seksualnog uznemiravanja i nasilja, pokrenule kampanju kojom je ova tema stavljena gde i treba da bude – u javnost. Ispostavlja se da je mnogo veći broj žena žrtva nasilja, a da su samo neke koje ustupe u javnost i iznesu svoja iskustva. Ukratko, ovo je dalo snagu ženama da kažu šta im se desilo, što je em podržavajuće, em otrež

To se desilo i u OCR zajednici kada je OBSTACLE COURSE MEDIA objavio članak o čoveku koji je osnivač najveće nezavisne zajednice o Spartan trkama i uopšte OCR zajednici.

Ispostavlja se da je lider grupe, Ameer Haroun, koja broji 16.000 trkača i trkačica koji vole Spartan trke i OCR u nekoliko navrata, tačnije po pravilu, prelazio granicu flerta i ugrožavao devojke koje bi se učlanile u grupu, a sa nekima je i dogovorio viđanje i uživo se ophodio agresivno sa njiam.

Inače Ameer je rad gost blogovoa, podcastova i jedna PR ličnost iz sveta trčanja sa preprekama.

Nakon pisanja magazina, Spartan HQ je izneo saopštenje i zabranio njegovo učešće na njihovim trkama.

Inače, iako je ovo vest izašla pre par dana, o njegovom ponašanju se već duže vreme spekuliše, i on je u nekoliko navrata brisao komentare, kao i banovao ljude iz grupa koji bi pokrenuli ovo temu. Tek sada, nakon pisanju specijalizovanog medija koji se bavi trkama, je učinjen korak ka njegovom raskrinkavanju.

Da bi se to desio novinar magazina je morao da razgovara sa svim ženama žrtvama. Interesantno je da pročitate linkove koje sam otavio.


I ako je ovo sada više kao vest i senzacija, a manje Dnevna opservacija, treba napraviti paralelu sa svim što i mi radimo, posebno na Trčanje.rs, ali i svako od nas kao član zajednice koja je u osnovi podržavajuća, tolerantna i pozitivna.

Treba imati suštinske hrabrosti izađe sa bolnim činjenicama koje nas okružuju, a koje su na granici dobrog ukusa ili kao i kod Amera, na granici da se umeša policija. Važno je imati hrabrost stati izneti golu istinu pred videlo.

planovi za trčanje