blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dnevne opservacije

BRAĆA INGEBRIGTSEN POTVRĐENA KAO PEJSMEJKERI ZA INEOS 1:59 CHALLENGE: Eluid u sjajnom društvu ovog oktobra pokušava da istrči maraton ispod 2 sata [DO#009]

Najpoznatija trčeća i atletska braća Henrik, Filip i Jakob su među prvim potvrđenim pesjmejkerima za Eluidov nastupa u Beču, početkom oktobra ove godine. 

Podsetimo se, Eluid je uz Nike projekat Breaking2, pre dve godine u Monci pokušao da ide ispod dva sata. Tada mu je falilo 26 sekundi. Išao je 2:00:25. Ceo dokumentarac koji je radio National Geographics pogledajte ispod. 

Među ostalim pejserima imenima nalaze se i Kipčogeov rival Bernard Lagat (USA) koji mu je takođe bio od pomoći u Monci 2017. godine. Ostala potvrđena imena su njegovi bliski prijatelji Augustine Choge i Victor Chumo iz Kenije, i američki par Jack Rayner i Brett Robinson.

Ukoliko vreme bude poslužilo trčaće se 12. oktobra, a ostavljena je i nedelja posla od 13. do 20. oktobra da se ugrabe najbolji vremenski uslovi. 

Inače INEOS je kompanija koja radi u hemijskog industriji, a ima poslove i u gasu i energetici. Oni su se vrednosno pronašli u sportu, jer duboko veruju da su efektivni timovi i biti fizički aktivan nešto što je neophodno za uspeh u poslu i srećan život svakog pojedinca.

Podržavaju sledeće inicijative: 

The Daily Mile  Inicijativa sa ciljem poboljšanja zdravlja i blagostanja dece, kojom je obuhvaćeno 1.7 miliona deca svakog dana.

Advertisement. Scroll to continue reading.

INEOS Team UK – zvanični britanski tim za nastup na Američkom kupu, vođen najboljim olimpijskim jedriličarem Sir Ben Ainslie. Kroz ovaj tim podržavaju celokupno jedriličarstvo u UK. 

Lausanne-Sport  je jedan od najjačih fudbalskih klubova u Švajcarskoj. 

Team INEOS – profesionlni UK biciklistički tim. Pobednici Tour de France 2019. godine. 

NEOS 1:59 Challenge is a perfect fit for the INEOS philosophy. Never tell us something can’t be done.


Za nas u trčanju i atletici, ovo je naravno još jedna dobra kampanja kojom će trčanje ući na velika vrata kroz sve kanale i vesti. Stvara se nova legenda. Nezamislivo 1:59 kada postane ostvareno, verovatno će biti slično kao i sa Banisterovom 4 minutnom miljom i onda ćemo gledati niz maratona koji će imati ljude koje završavaju ispod 1:59. Lud period nas čeka!

Sve informacije na sajtu izazova https://www.ineos159challenge.com/

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci