Bil Gejts se vratio u svoju srednju školu, gde je srednjoškolcima govorio o tome šta je potrebno za uspeh. Cenim da u ovoj “light” Dnevnoj opservaciji dotaknemo neke menadžment i lične principe koji nam mogu pomoći u organzaciji našeg trkačkog posla.

Neću kriti da sam fan Gejstovog bloga, tj posebno dela gde prikazuje koje knjige čita. Tu je lista svih stvari koje čita, a za neke od njih je pisao i recenzije.

Jedna koju sam pročitao po njegovoj preporuci jeste i Tara Mor, Educated, prreporučujem – čita se u jendom dahu!

Jedinstvena je prilika da vidite dugo najbogatijeg čoveka na svetu, nekog ko je donirao milijarde dolara, o čemu razmišlja i koje ga knjige formiraju, kako njegovo, tako i njegovo i Melindino delovanje u okviru njihove fondacije.

Bil Gejts i Pol Alen, budući osnivači Microsfota, sreli su se i postali drugari kao učenici škole “Lakeside” u Sijetlu. Gejts je posetio školu i govorio je srednjoškolcima o njegovom svetonazoru i uverenjima koje su vodile do uspeha koje je postigao u životu.

Jedan od saveta koje je dao jeste i da ljudi “prioritizuju spavanja“, i zato mu je knjiga Why We Sleep, knjga koju je pisao neuronaučnik Matthew Walker, posebno važna i posebno je uticala na njega.

U nastavku su 3 veštine koje su esencijalne za stvaranje uspeha po Gejstu.

Vežbanje radoznalosti

Koristi radoznalosti su dobro dokumentovane naučnim istraživanjima. Gejts je rekao da njegova sposobnost da se začudi i istražuje ga je podstakla. Gejst puno čita i sa sobom nosi puno knjiga gde god da putuje. Kada Gejst želi da nešto nauči, on pročita 5 knjiga o tome i to onih velikih, ne onu seriju “for dummies”.

On po pravilu kada priča o nekoj temi, zna više o toj temi nego bilo koji sagovornik sa kojim razgovara, rekao je jedan njegovo poznanik u Netflix dokumentaru Inside Bill’s Brain.

Gejst je učenicima rekao da je ovo najbolje vreme za sve koji žele da uče, zato što postoji toliko podcasta i online lekcija koje su svakim danom sve bolje.

Gajenje optimizma

Njegov uspeh u Microsoftu i kasnije u Gates fondaciji, vođen je “veoma optimističnim stavom”. Uživati u prethonim uspesima i sećati ih se tokom teških vremena je nešto što će pokrenuti i budući uspeh.

U Microsoftu smo imali puno problema, npr nismo izbacili novi Windows čitave dve godine nakon što smo obećali, ali smo imali dovoljno uspeha, tako da smo bili OK sa ovim, rekao je.

Učite da delegirate

Kako je Microsoft rastao, Gejst se prisećao da je imao problema da pusti neke stvari. Posebno nije želeo da prekine sa programiranjem. Na početku sam pisao sav kod, a kasnije, kada je bilo još programera, bih sav kod prolazio i editovao. I ako je shvatao da je ovo bilo veoma pogrešno, plašio se da neće posao biti kvalitetno urađen i da će kvalitet trpeti.

Ipak kompanija je napredovala i bez njegovog čekiranja svog koda, pa je Gejst shvatio da može da pokloni pažnju i na druge stvari.

Gejst takođe misli da efektivnog delegiranje polazi od toga da prepoznate svoje snage i slabosti. U njegovom slučaju to su bili programiranje (snaga) i upravljanje ljudima (slabost). Zato je slabost delegirao. Dovođenje Stiva Balmera koji je voleo upravljanje i ljude je bio prav potez, rekao je Gejst.

Saveti za profesionalce u trčanju

Kako Gejst nema pojma o trčanju u Srbiji važno je da Gejts mudrost prebacimo u region, pa će to glasiti sa moje strane ovako:

Učite i istražujte – Scena se menja, znanja zastarevaju, a nove bočne oblasti samo čekaju da budu primenjene kroz trčanje.

Ne budite sami – i ako ćete na početku uštetedi tako što nećete napraviti tim i tako što ćete raditi sve, ostaćete “podinvestirani” tj bez kapaciteta da napravite veću organizaciju od one što je sada.

Vi naravno ubacite svoje Gejst mudrosti.

Tekst je obljavljen ovde.