Zima je pasivno godišnje doba, pogodno za uživanje u toploj sobi, lenčarenje i smanjeni tempo uopšte, ali to za mene ne važi. Ne priznajem. Ja lijepo stavim kapu, šal i rukavice i pravac odem na stadion. Trčim jer štrčim, što bi rekla jedna drugarica. Nego, šta se dešava..

Trčim ja tako u umjerenim intervalima, šetam dosta, ali desi se i da ponekad uveče nešto okusim, ponekad, stvarno, jer sam večeru inače izbacila, aali potom stanem na vagu, kad imam šta i da vidim. Par kilograma viška. A trčanje po 6 km, šta s tim??

Nešto nije u redu…

Da li možda neredovnost treninga trčanja, upotreba po dva veća obroka (i ponesto usput), umjesto 5 manjih, ne znam. Znam samo da se dešavaju usponi i padovi u sportu kao i svugdje, i to treba prihvatiti, ali ne i pomiriti se sa tim.

Zaustavite voz pretjerivanja u hrani na vrijeme, i ispravite grešku. Budite uporni i dosledni jer to je glavna poenta, čak i sada kada smo nabacili koji kg tokom zime.

Nema odustajanja.

Kontinuirano prihvatiti zdrav stil života i trčati što je češće moguće. Ali trebamo biti zaljubljeni u trčanje, moramo voljeti to što radimo da bi se i manji pad ispravio i da bi uspjeli. I savjetujem sve vas, dragi trkači rekreativci koji ste u sličnoj situaciji kao i ja, ne posustajte, već se uhvatite u koštac sa kilogramima i na posao, intezivirajte treninge i malčice više probušite kašiku ;) to garant radi !:)

I što bi rekao naš mudri Njegoš: ,,Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka“.

A šta meni ostaje?

uvek trčanje

U svakom slučaju meni ostaje da se vratim na stari, dobro oprobani recept u mom slučaju

Obroke dijelim na manje i češće, ništa ne jedem poslije 7 (osim čaja ili voćke), treniram što redovnije (znam da je bitan kontinuitet), ne opuštam se u jelu..I da vodu češće pijem, što ne treba zanemariti.

Zdrave navike treba usvojiti i koristiti stalno. Pješačim do posla i nazad obavezno, što savjetujem i vama, jer u vrijeme praznika, koji kg viška je sasvim dovoljan gaf.

Kako vi održavate stabilnu kilažu?

Pišem vam kako sam prošla nakon toga. A vama držim palčeve da u predstojećim mesecima budete i ostanete fit. Težak izazov za nas gurmane!

veliko trkačko istraživanje