Dobrodošli na stranicu posvećenu jubilarnom 30. Beogradskom maratonu. Pronađite sve što vas interesuje vezano za predstojeću trku 22. aprila 2017.

Trčanje.rs je spremilo specijalnu stranicu za sve trkače koji učestvuju na Beogradskom maratonu. Na ovoj trci se svi okupljamo i tokom maratonske nedelje organizuje se niz dešavanja koje nije lako pohvatati. U novostima na ovoj stranici možete pronaći kako edukativne materijale tako i pregled svih dešavanja.

Novosti

Poslednje vesti o Beogradskom maratonu

Trasa Bg maratona

Napravi plan ishrane i navijača koristeći ovu mapu

Česta pitanja

Odgovori na sve nedoumice na jednom mestu

Gde da nađem trasu trke za štampanje?

Želite da isplanirate vaše navijače i okrepu? Preuzmite trasu trke u PDF formatu: Staza – Beogradski maraton 2017.

Šta na dan trke?
 1. Trkači dolaze u PREDSTARTNU ZONU – Trg Nikole Pašića – počev od 08:30, najkasnije do 09:30.
 2. Trkači se presvlače u odgovarajućim šatorima i svoje stvari predaju volonterima u GARDEROBNOM PROSTORU. Volonteri preuzete stvari stavljaju u kese koje obeležavaju učesničkim brojem i odlažu ih. Oni učesnici koji to žele mogu da dobiju vodu. Trkače će njihove stvari čekati na istom mestu po završetku trke. Stvari preuzimaju na osnovu svog učesničkog broja. U predstartnoj zoni, takmičari mogu da koriste lekarsku pomoć i WC.
 3. Svaki takmičar mora da nosi isključivo startni broj pod kojim je prijavljen – u suprotnom biće diskvalifikovan. Takmičarski broj obavezno stavite na grudi.
 4. Svi učesnici polumaratona i maratona moraju biti u ZONI STARTA do 9:45. Pri zauzimanju startne pozicije elitni takmičari stoje neposredno iza linije starta, a svi ostali iza „živog zida“.
 5. Trkači su dužni da prate uputstva spikera i sudija na startu. Trkači koji svojim ponašanjem narušavaju raspored i red na startu biće udaljeni sa starta i diskvalifikovani.
 6. U 10:00 zvuk sirene označava start trke.
 7. Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mesta (check points) na stazi. Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga nije evidentiran na ovim kontrolnim mestima – gubi plasman i rezultat.
 8. Svi takmičari u maratonu moraju ući u drugi krug u Novom Beogradu (raskrsnica Bulevara Mihajla Pupina i Nikole Tesle) do 12:45. U suprotnom se isključuju iz trke.
 9. Vremenski limit za maratonsku trku je 6 časova.
 10. Na svakoj okrepnoj stanici na prvom stolu će biti samo lični napici elitnih trkača.
 11. Trkači koji odustanu mogu se obratiti najbližoj lekarskoj službi ili osoblju na okrepnim stanicama i da tu sačekaju prevoz do predstartne zone, ili do zdravstvene ustanove (u slučaju potrebe).
 12. Od ulaska u ciljnu ravninu (oko 400 m do cilja) počinje razdvajanje polumaratonaca i maratonaca. Maratonci trče levom stranom ulice i ulaze u levu stranu kapije, a polumaratonci desnom stranom ulice i ulaze u desnu stranu kapije.
 13. I maratonci i polumaratonci dobijaju medalje. Po izlasku iz levka svim učesnicima su na raspolaganju okrepa, medicinska pomoć i WC.
 14. Za eventualne žalbe i prigovore na regularnost takmičenja, trkači se obraćaju glavnom sudiji u cilju, plaćaju taksu od 1.000,00 dinara (za strane takmičare 50 EUR) i popunjavaju poseban obrazac. Novac se ne vraća u slučaju da Vrhovna sudijska komisija utvrdi da je žalba neosnovana. Za usvojene žalbe novac se vraća.
 15. Proglašenje prva tri takmičara u apsolutnom plasmanu u polumaratonu i maratonu (M i Ž) će se održati na bini u cilju u 13:15.
Kako da učestvujem sa društvo u štafetnoj trci?

Propozicije i formular za prijavu za štafete se nalazi ovde.

Kako da volontiram na trci?

Prijavi se ovde. Prijave traju do 18. aprila.

Kako da se prijavim?

Sledi sledeće korake da se prijaviš na Beogradski maraton.

 1. Poseti zvaničnu stranicu Beogradskog maratona.
 2. Popuni formular
 3. Plati startninu
 4. Preuzmi startni paket
 5. Okači startni broj na dan trke i trči :)

Škola trčanja u tvom gradu

Spremi svoju prvu trku ili istrči lični rekord uz stručan program u 16 gradova Srbije

Imate pitanja?

Trčanje.rs od 2009. godine brine za trkače i trkačice

Tu smo da vam odgovorimo ili pronađemo odgovor na svako vaše pitanje. Pišite nam na kontakt@trcanje.rs!