Ukoliko još uvek nisi u toku, stvari stoje ovako – do 15.02. otvorene su rane prijave za Beogradski maraton po specijalnoj ceni.

Zato, požuri, pun trk! 

Još 7 dana imaš priliku da nabaviš svoju kotizaciju po najpovoljnijoj ceni.

Ove godine stvari stoje drugačije nego pre. Ove godine trčimo za slobodu, koju nam je prethodne uskratila situacija sa pandemijom na svetskom nivou. Zato, puni inata, volje i energije, protrčimo sve beogradske ulice koje su deo trkačke rute.

Trčimo za sebe, za nekog svog, za zdravlje, za zajedništvo (uz propisnu distancu), za bolje sutra. Trčimo da pomerimo granice, da nadmašimo lične rekorde, da upišemo prvo vreme. Trčimo da osetimo čuveni beogradski vajb koji traje već 34 godine.

Kao što smo ranije najavili, Beogradski maraton ove godine obezbedio je povoljan termin održavanja, kako za elitne trkačice i trkače koji se pripremaju za OI Tokio 2021, tako i za učesnike ostalih uličnih trka u međunarodnom kalendaru. Stoga, 16. maj 2021. rezervisan je za dan kada Beograd trči.

Beogradski maraton usklađen sa međunarodnim kalendarima

Od velikog značaja je naglasiti da se 34. Beogradski maraton uklapa u kalendar World Marathon Majors serije, kojoj pripadaju najeminentniji svetski maratoni, poput onih u Njujorku, Bostonu, Čikagu, Tokiju, Londonu i Berlinu. Ovo je posebno važno s obzirom da je ove godine Beogradski maraton kvalifikaciono takmičenje za Svetsko prvenstvo u masters kategoriji u okviru ove serije (Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Championships).

Bezbednost takmičara na najvišem nivou

Ove godine, posebno važan učesnik u organizaciji Beogradskog maratona biće i Međunarodni institut za trkačku medicinu, koji će svojim specifičnim znanjem, iskustvom i protokolima iz oblasti medicine, a u vezi sa COVID-19 situacijom u svetu, doprineti što boljoj i bezbednijoj organizaciji ovog velikog trkačkog događaja.

S tim u vezi, u saradnji sa gradom Beogradom i mnogobrojnim partnerima i institucijama, 34. Beogradski maraton ispunjava uslove da se održi kao bezbedna manifestacija koja, po tradiciji, uspešno i odgovorno organizuje ovaj trkački događaj decenijama unazad.

Datum za prijave je otvoren, a mi podsećamo – do 15. februara svi koji žele da učestvuju mogu se prijaviti po promotivnoj ceni.

Rane prijave za Beogradski maraton se uskoro zatvaraju, ne propusti priliku da zajedno pišemo beogradsku trkačku istoriju.

prijave za beogradski maraton prijave

Više informacija možeš pronaći i na zvaničnom sajtu Beogradskog maratona: www.bgdmarathon.org