* BEOGRADSKI MARATON ** Naslovna

Comtrade Beogradski maraton dobio priznanje Svetske atletike

Nema komentara

Pripreme za 37. Comtrade Beogradski maraton, koji se održava 28. aprila uveliko su u toku.  Najmasovniji sportski događaj u Srbiji dobio je još jedno veliko priznanje. Svetska atletika, koja je krovna organizacija za ulične trke, dodelila je Beogradskom maratonu prestižni sertifikat kao potvrdu kvaliteta organizacije. Kao i ispunjavanja najviših standarda svih ostalih segmenata samog događaja.

comtrade beogradski maraton sertifikat svetske atletike
Comrade Beogradski maraton dobio je sertifikat Svetske atletike

 

U kalendaru Svetske atletike nalazi se preko hiljadu trka na svim meridijanima. Ipak, ovaj sertifikat ima samo stotinak uličnih trka na čitavom svetu. Među trkama sa prestižnim sertifikatom je od ove godine i Comtrade Beogradski maraton. Osim vrhunske organizacije svih trkačkih događaja pod okriljem Beogradskog maratona, dodatni uticaj za dobijanje ovog prestižnog priznanja imale su i kvalitetno pripremljene i organizovane elitne trke.

 

Sve još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je Beogradski maraton prošle godine vraćen u zvanični kalendar Svetske atletike, a da smo samo godinu dana kasnije dobili i ovaj vredan sertifikat, konstatovao je direktor  Beogradskog maratona Darko Habuš i potom dodao:

comrade-beogradski-maraton-cilj-min

“Comtrade Beogradski maraton je manifestacija od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd. Proširio je svoje delovanje na pet trka tokom cele godine, a uz prateće događaje uoči samog maratona kao što su EXPO i Sportski forum, kontinuirano se sprovode i različite društveno-odgovorne akcije. Svetska atletika je sve to prepoznala i ukazala nam veliku čast. To će nam omogućiti da nastavimo da rastemo kao značajan trkački događaj u regionu i da Comtrade Beogradski maraton podižemo takmičarski, organizaciono, ali i u pogledu masovnosti na još viši nivo“ – zaključio je Habuš.Kako trčati kada se pojavi alergija na polen?
Žene trče i sve ih je više! Potrčite i vi već danas!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed