Connect with us

Hi, what are you looking for?

* BEOGRADSKI MARATON *

Beogradski maraton može biti odložen u slučaju širenja zaraze Korona virusom!

Kao što verovatno znate, parlamentarni i lokalni izbori su zakazani za nedelju 26.04.2020. – istog dana kada se održava 33. Beogradski maraton.

Vučić je danas, na konferenciji za novinare, na pitanje “Da li će zbog širenja korona virusa biti otkazani veliki događaji, poput predizbornih skupova?” odgovorio:

“Neće biti otkazani izbori”, kao ni veliki skupovi i utakmice. Jedino razmišljamo šta ćemo sa Beogradskim maratonom (koji se održava u aprilu), ali i o tome ćemo doneti odluku na vreme”.

Predsednik R.Srbije Aleksandar Vučić

Dakle, jedino se razmišlja o velikim događajima na koje dolaze ljudi iz inostranstva.

Da ne bismo dalje dumali šta se dešava i ima li promena što se organizacije trke tiče, evo hitnog saopštenja koje je izdao Beogradski maraton:

Beogradski maraton podržava stavove predsednika

Imajući u vidu izmišljene i zlonamerne vesti koje o odlaganju ili neodlaganju predstojećeg 33. Beogradskog maratona javnosti plasiraju pojedini mediji – mi kao organizatori tog velikog međunarodnog sportskog događaja imamo u vezi sa tim da kažemo sledeće:

Beogradski maraton u potpunosti podržava stavove predsednika Republike Srbije g. Aleksandra Vučića koje je izneo na današnjoj konferenciji za medije, a u vezi mogućeg odlaganja 33.Beogradskog maratona zakazanog za 26.04.2020. U vanrednim situacijama, u slučaju eventualnog širenja zaraze Korona virusom –  primenjuju se vanredne mere i mi ćemo u potpunosti sarađivati sa predstavnicima vlasti i nadležnih službi u najboljem interesu naše zemlje i njenih građana.

Beogradski maraton je u svakom trenutku spreman da pomogne i stavi se na raspolaganje i državnim organima i gradu Beogradu u funkciji zaštite zdravlja kako naših građana, tako i učesnika trka koje organizujemo.

Beogradski maraton je integralni deo našeg društva već više od tri decenije i kao takav je spreman da ponese svoj deo tereta u ovoj, po naše društvo osetljivoj situaciji.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* BEOGRADSKI MARATON *

U Atini, gradu koji je centar Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS), potvrđena je odluka borda da Dejan Nikolić bude postavljen na funkciju...

* BEOGRADSKI MARATON *

Slogan Beogradskog polumaratona “Uvek više” je ovog vikenda postao stvarnost. Mohamed El Ghazouany iz Maroka i Cavalina Nahimana iz Burundija pobednici su 3. Jesenjeg...

* BEOGRADSKI MARATON *

Prijave za 3. jesenji Beogradski polumaraton su zvanično otvorene! Svi trkači koji žele da iskoriste priliku da finiširaju trkačku sezonu u velikom stilu i...

Ishrana za trčanje

Imunitet ili imuni sistem predstavlja odbrambeni mehanizam našeg organizma, koji ima ulogu da zaštiti organizam od različitih stranih tela. Deo sistema nam je dat,...