Atletika

Američka sprinterka, Tori Bowie, preminula je usled komplikacija na porođaju

Nema komentara

Američka sprinterka Tori Bowie preminula je usled komplikacija na porođaju, saopštila je njena agentica.

Pročitajte i: Preminuo prvi sprinter koji je istrčao 100 metara za manje od 10 sekundi

Bowie, koja je osvojila zlato na štafeti 4 x 100 metara na Olimpijskim igrama u Riju 2016, kao i srebro na 100 metara i bronzu na 200 metara, umrla je u svom domu na Floridi u 32. godini.

Smrt atletičarke proglašena „prirodnom“

Njena agentica Kimberly Holland, rekla je za CBS News da su spekulacije o smrti atletičarke bile „veoma štetne“.

„Nadajmo se da će sada, znajući istinu, biti mnogo izvinjenja“, rekao je Holland.

Prema izveštaju sa obdukcije do kojeg je došao USA Today Sports, smrt bivše svetske šampionke na 100 metara je proglašena „prirodnom“.

U izveštaju Zavoda za medicinsko ispitivanje okruga Orindž, navodi se da je Bowie imala „dobro razvijen fetus“. Procenjuje se da je bila u osmom mesecu trudnoće i da je porođaj krenuo pre nego što je preminula.

Moguće komplikacije su respiratorni distres i eklampsija (napadi nakon iznenadnog skoka visokog krvnog pritiska tokom trudnoće).

Njena smrt je bila šok za atletsku zajednicu. 32-godišnjakinja je pronađena mrtva u svom domu u Winter Gardenu na Floridi 2. maja. Bowie je pronađena kada su zamenici šerifa okruga Orindž izvršili proveru kuće nakon što su primili izveštaje da žena u ranim 30-im godinama „nije viđena niti se iko čuo za nju nekoliko dana.“

Preminula u osmom mesecu trudnoće

Poreklom iz Sand Hilla, Misisipi, Bowie je pohađala srednju školu Pisgah. Tamo je stekla titule državne prvakinje na trkama na 100, 200, štafeti 4×100 metara i skoku u dalj.

Pročitajte i: Kako je Monika Puig izašla iz depresije uz trčanje?

Dva puta je osvojila zlato u skoku u dalj na NCAA ženskom prvenstvu u atletskoj atletici. Bila je prva atletičarka sa Univerziteta Južnog Misisipija, koja je osvojila NCAA titule u skoku u dalj i na događajima u zatvorenom i na otvorenom u jednoj sezoni (i u muškoj i u ženskoj kategoriji), što je podvig koji je postigla između 2011. i 2010. godine.

2014. Bowie je prešla sa skoka u dalj na stazu, iste godine je postala najbrža žena na svetu. Bila je jedina Amerikanka koja je osvojila olimpijsku ili svetsku titulu na 100 metara od Carmelita Jeter 2011.

Izvor: BBC

Ekipno prvenstvo Evrope održaće se u Poljskoj od 20. do 22. juna
Jakob Ingebrigtsen oborio evropski rekord na 1.500 metara u Dijamantskoj ligi u Oslu
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed