Atletika

Šta trkač srednjoškolac treba da uradi da bi bio diskvalifikovan?

Nema komentara

Trkač srednjoškolac koji se takmiči u sprintu Brody Buffington diskvalifikovan je sa državnog prvenstva prošlog meseca zbog načina na koji je slavio svoju pobedu. Šta?

Slavlje ga koštalo pobede i odbrane titule

Oni koji su prisustvovali trci ostali su zbunjeni nakon što je trkač diskvalifikovan sa mitinga zapadne regije Merilenda zbog slavlja tokom svoje pobede na 300 metara. Brody, koji inače pohađa Catoctin srednju školu, trčao je kako bi odbranio državnu titulu na 300 metara.

Buffington je znao da ima prednost na poslednjoj deonici. Iz tog razloga je podigao ruke u vazduh oko 20 metara pre cilja, što je rezultiralo diskvalifikacijom zbog „ruganja“.

Njegovo slavlje koštalo ga je pobede i šanse da zadrži titulu na 300 metara. Prema The Maryland Herald, Buffington je diskvalifikovan zbog „radnje koja dovodi do diskreditacije pojedinca ili njihove škole, pozivajući se na pravilnik NFHS“.

Mnogi istaknuti članovi zajednice trčanja izrazili su zbunjenost na Twitter-u oko toga zašto je diskvalifikovan, ne videći nikakvu štetu u onome što je uradio. Ovo su neke od reakcija:

„Da li je ovo slavlje zbog kog je diskvalifikovan?“ – @ReidCoolsaet, dvostruki kanadski olimpijski maratonac i ultratrkač.

Da li ova diskvalifikacija ima smisla kada kažemo da su njegovi suparnici ujedno i atletičari iz njegovog tima? Kako se ne radi o takmičenju na visokom nivou i od velikog takmičarskog značaja, možemo reći da se posledice ove odluke neće videti na širem nivou. Ali se postavlja pitanje, kakvu poruku ove odluke šalju mladim atletičarima koji tek treba da menjaju svet. Da li sportisti mogu da pokažu emocije?

Izvor: Canadian Running

Dve medalje za Srbiju! Vuleta i Bibić osvojili bronzu, Topić četvrta u Evropi
Jedan od najvećih revolucionara atletike, Dick Fosbury, preminuo u 76. godini
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed