Atletika

Prvenstvo Srbije za mlađe juniore i seniore u višeboju: Oborena dva državna rekorda

Nema komentara

Prethodnog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore i juniorke i Prvenstvo Srbije u višebojima za seniore/ke. Takmičenje se održalo na atletskom stadionu u Novom Pazaru. A na događaju je učestvovalo preko 250 atletičara iz 40 klubova.

Oborena su dva državna rekorda, jedan najbolji rezultat i jedan izjednačen državni rekord.

Najbolji rezultat za pionirke u troskoku

Zaria Kaličanin (TJB) pobedila je i postavila novi najbolji rezultat za pionirke u troskoku skočivši 12.34 m, što je skoro metar više od njenog ličnog rekorda. Samo dan kasnije, Zaria je postala državna šampionka i u skoku uvis preskočivši 176 cm i osvojila srebrnu medalju u skoku udalj novim ličnim rekordom 5.61 m. Ovo čudo od deteta je tek u pionirskim danima, a već ostvaruje neverovatne rezultate i pomera granice kraljice sportova.

Pored Zarije Kaličan istakla se Mejra Mehmedović iz kluba NOP, koja je osvojila zlatnu medalju u trci na 2000 m stipl. Ona je postavila novi nacionalni rekord za mladje juniorke sa vremenom od 6:38,70. Njen impresivan rezultat svedoči o njenom izuzetnom talentu i predstavlja veliku nadu za budućnost srpske atletike.

Oboren državni rekord u bacanju kladiva

Drugi dan takmičenja doneo je još jedan spektakularan trenutak kada je Mina Amidžić iz kluba CZB oborila državni rekord u bacanju kladiva. Njen sjajan hitac od 59.00 m je postavio novi standard za sve buduće atletičarke u toj disciplini. Mina je demonstrirala izvanrednu snagu i tehniku, što je rezultiralo impresivnim dostignućem na nacionalnom nivou.

Pored pojedinačnih uspeha, ekipa Atletskog kluba Mladost Zemun iznenadila je sve prisutne izjednačivši državni rekord za mladje juniorke u štafeti na 100+200+300+400 m. Njihova koordinacija i brzina omogućili su im da izjednače državni rekord za mladje juniorke.

Još jedno atletsko takmičenje pokazalo je da srpski atletičari i atletičarke imaju neosporni talenat i potencijal za postizanje izvanrednih rezultata. Sve rezultate možete naći ovde.

Sava osiguranje kao zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza pruža podršku i sigurnost sportistima u njihovim sportskim podvizima, omogućavajući im da se fokusiraju na ostvarivanje svojih ciljeva i sanjaju još veće uspehe u budućnosti.

U narednom periodu naše atletičare očekuje nekoliko medjunarodnih takmičenja:

  • Prvenstvo Evrope za mladje seniore/ke (13. – 16.07.),
  • Prvenstvo Balkana za seniore/ke koje će se održati u Kraljevu (22. – 23.07.),
  • EYOF za mladje juniore/ke (23. – 29.07.).

Dok je sam kraj jula rezervisan za seniorsko državno prvenstvo koje će se održati u Kraljevu 29. i 30. jula.

Tekst preuzet: Srpski atletski savez

 

Ingebrigtsen nastavlja niz pobeda, Aregavi postigao peto najbrže vreme na 5k
Ivana Ilić postigla nacionalni rekord za mlađe seniorke na 100m
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed