** SidebarAtletika

Ivana Ilić postigla nacionalni rekord za mlađe seniorke na 100m

Nema komentara

Evropsko atletsko prvenstvo za takmičare do 23 godine održava se od 13. do 16. jula u gradu Espo koji se nalazi nedaleko od Helskinkija.

Srpskaa reprezentacija broji 12 članova i to: Ivanu Ilić i Katarinu Vretu 100 m, Tamara Milutinović 200 m, Dragana Macanović 400 m prepone, Marija Bukvić skok udalj, Mirjana Dasović bacanje kugle, Milica Poznanović bacanje diska, Ivana Djurić bacanje koplja, Bogdan Vidojković 110 m prepone, Nikola Mujanović i Emir Rovčanin skok uvis, Dino Tumbul bacanje kugle.

Prvog dana takmičenja Ivana Ilić uspela je da postavi novi nacionalni rekord za mlađe seniorke , u kvalifikacijama trke na 100 m, kada je ovu deonicu istrčala za 11.45 sekundi. U polufinalu Ivana je ponovila isti rezultat, ali nažalost on nije bio dovoljan za finale, već je u ukupnom plasmanu zauzela 12. mesto.

Prethodni državni rekord na 100 m za mladje seniorke, bio je u vlasništvu Vukasave Đapić – 11.47 s, iz davne 1999. godine.

“Ne mogu da kažem da sam nezadovoljna, zato što sam prošle godine bila povredjena i uspela sam za godinu dana da se vratim, ostaje naravno žal za finale, ali biće bolje drugi put”, rekla je Ivana Ilić, čiji je trener nekadašnji uspešni atletičar, Emir Bekrić.

Pored Ivane, u istoj disciplini takmičila je i Katarina Vreta koja je svoje takmičenje završila u kvalifikacijama rezultatom 11.81 s.

Mirjana Dasović zauzela je 19. mesto u ukupnom plasmanu u bacanju kugle daljinom od 13.83 m.

Preuzeto sa: Srpski atletski savez

 

Ruski komandant (navodno) stokovan preko Strave i ubijen tokom trkačke rute
Četvrto kolo TTLS (Treking i trejl lige Srbije) u Majdanpeku

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed