Connect with us

Hi, what are you looking for?

atletika

Elzan Bibić oborio je državni rekord na 5.000m star 49 godina!

ostava golden spike logo

Srpski atletičar i reprezentativac, Elzan Bibić oborio je državni rekord na 5.000m  star 49 godina! On je ovu deonicu pretrčao za 13:26,56, što je za 4,64 sekundi  brže u odnosu na prethodni rekord. 

Prethodni državni rekord na 5.000m držao je legendarni Dane Korica. Rezultat od 13:31,3 na 5000 m postavljen je još 1971. godine u Helsinkiju. 

Ovaj Bibićev rezultat ujedno je i novi nacionalni rekord za mladje seniore, a njegov lični rezultat nadmašio je za čak 8,43 sekundi. 

elzan bibić državni rekord na 5.000m
Foto: Nina Dukadinović

Prvo mesto na Mitingu u Ostravi zauzeo je Jakob Kiplimo iz Ugande sa 12:48,63.

“Fantastična trka za mene večeras, osećam se odlično. Oborio sam rekord star 49 godina. 

Očekivao sam dobar rezultat jer sam došao spreman. Taktika je bila ostati u drugoj grupi koja je bila planirana da se km vezu po 2:37, kada sam prošao prolazno vreme koje je nagoveštavalo na 4km i osetio da mogu da pojačam tu sam i osetio da imam drzavni.  

Vreme  je bilo fantasticno za trku, idealno za 5000m. Osećam  da mogu još brže da trčim, ali ovo mi je prva trka posle dužeg vremena provedenog samo u treninzima.  

Bio sam fokusiran samo na trku i nisam se obazirao na protivnike. Želim da se zahvalim Srpskom atletskom savezu, gradu Novom Pazaru, ljudima koji su me bodrili sa dodjem do ovog rezultata, svojoj porodici, treneru Ziljkiću…” rekao je Bibić.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tekst preuzet sa sajta Srpskog atletskog saveza

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

atletika

Ivana Vuleta je prva u Evropi. Velika vest i sjajan rezultat. Ivanin uspeh je još veći ako znamo da je pobedu odnela u Minhenu,...

Do 5 km

Ostalo je još mesec dana do ljubilarnog 35. Beogradskog maratona. Ako ste ikada želeli da osetite energiju i budete učesnik ove trke ovo je...

* Naslovna

Počinju Olimpijske igre u Tokiju, ceremonija otvaranja će se održati 23. jula. Ko će predstavljati Srbiju i zemlje iz regiona na Olimpijskim igrama kada...

* Naslovna

Izgleda da su olimpijski snovi Mo Faraha gotovi nakon što je sinoć završio trku evropskog kupa na 10 000 metara u Birminghamu kao osmi....